O persoană, accidentată în Munţii Făgăraş, 11 turişti rătăciţi pe un traseu închis din Munţii Bucegi

Un turist rănit în zona Sâmbăta din masivul Făgăraş a fost preluat de un elicopter SMURD pentru a fi transportat la un spital din Târgu Mureş. De asemenea, jandarmii şi salvamontiştii din Sinaia, au intervinit pentru găsirea unui grup de 11 persoane, rătăcit pe Valea Peleşului, din munţii Bucegi, traseu închis şi cu pericol de avalanşă

25 mart. 2018, 10:56
O persoană, accidentată în Munţii Făgăraş, 11 turişti rătăciţi pe un traseu închis din Munţii Bucegi

Persoana accidentată duminică în zona Sâmbăta, din munţii Făgăraş, a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată la un unitate medicală de specialitate, informează Dispeceratul Naţional Salvamont, pe pagina sa de Facebook.

„Elicopterul a ajuns în zona şi a aterizat pe o platformă curăţată de zăpadă de către salvamontişti şi turişti. Victima a fost preluată şi transportată către o unitate medicala de specialitate”, a anunţat Dispeceratul Naţional Salvamont.

Salvamontiştii, sprijiniţi de un elicopter SMURD, au acţionat duminică pentru salvarea unei persoane accidentată în zona Sâmbăta, din munţii Făgăraş.

„Acţiune în derulare în masivul Fagăraş pentru salvarea unei persoane grav accidentată în zona Sâmbăta. Salvamontiştii vor fi sprijiniţi de către un elicopter SMURD-IGAV care va recupera targa cu accidentatul prin troliere pentru a o transporta la spital”, preciza Dispeceratul Naţional Salvamont.

Potrivit sursei citate, salvamontiştii au acordat primul ajutor victimei, au stabilizat-o şi au pregătit-o pentru a fi preluată de către elicopter.

De asemenea, potrivit Jandarmeriei Prahova, jandarmii montani au intervinit pentru salvarea unui grup de 11 persoane adulte. Turiştii au plecat cu placa de la telegondola Cota 2000 şi s-au rătăcit.

Cei unsprezece turişti care s-au rătăcit duminică în zona Văii Peleşului din Masivul Bucegi după ce au coborât pe snowboard de la Cota 2000 au fost găsiţi de jandarmii montani.

Toţi erau echipaţi corespunzător şi niciunul nu este rănit.

Zona pe care au ales-o pentru a coborî nu este pârtie omologată, însă este frecvent folosită de practicanţii sporturilor de iarnă care au experienţă.