Un turist ceh, grav rănit după ce a căzut în Munţii Făgăraşului. Trei turişti americani, recuperaţi din Munţii Rodnei

Un turist ceh în vârstă de 30 de ani a fost grav rănit, luni, după ce a căzut în Munţii Făgăraşului şi a suferit multiple traumatisme. Alţi trei turişti americani rătăciţi pe teritoriul Parcului Naţional din Munţii Rodnei au fost găsiţi de salvamontişti şi transportaţi la spitalul din oraşul Borşa.

17 iun. 2019, 08:25
Un turist ceh, grav rănit după ce a căzut în Munţii Făgăraşului. Trei turişti americani, recuperaţi din Munţii Rodnei

Un turist ceh a suferit mai multe traumatisme, după ce s-a accidentat în Munţii Făgăraşului, aproape de Lacul Avrig, unde a fost solicitat şi un elicopter SMURD, a anunţat, luni, şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

„Un turist ceh de circa 30 de ani a suferit multiple traume după ce a căzut în apropiere de Lacul Avrig din Munţii Făgăraşului. Victima este conştientă”, a transmis David.

Potrivit acestuia, spre locul accidentului s-a deplasat o echipă terestra de la Salvamont Sibiu şi elicopterul SMURD Mureş.

Turistul ceh a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, starea lui fiind foarte gravă.

De asemenea, trei turişti americani rătăciţi pe teritoriul Parcului Naţional din Munţii Rodnei au fost găsiţi de salvamontişti şi transportaţi la spitalul din oraşul Borşa, a precizat, luni, primarul Sorin Timiş.

Potrivit acestuia, căutările celor trei turişti americani au durat peste 13 ore, iar echipa Salvamont din oraşul Borşa i-a descoperit, recuperat şi apoi i-a coborât în oraş, unde primesc îngrijiri medicale. Starea de sănătate a turiştilor este bună, iar unul dintre a suferit de hipotermie, a mai afirmat primarul.

„Cei trei bărbaţi au fost recuperaţi şi vor fi transportaţi la spitalul din oraş pentru evaluare şi eventuale investigaţii medicale”, a spus Sorin Timiş.

Echipa de intervenţie a Salvamont Borşa a fost sprijinită de un elicopter pentru identificarea în teren a turiştilor.