Un turist s-a rănit după ce s-a aventurat pe un traseu extrem de dificil din Masivul Bucegi

Un turist din Bucureşti care se afla împreună cu alte două persoane pe un traseu extrem de dificil din Masivul Bucegi a căzut şi s-a rănit, fiind nevoie de ajutorul salvatorilor montani pentru coborârea lui în staţiunea Buşteni.

10 aug. 2013, 06:56
Un turist s-a rănit după ce s-a aventurat pe un traseu extrem de dificil din Masivul Bucegi

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că salvatorii montani au fost solicitaţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 24.00, să intervină pentru recuperarea de pe munte a unui grup format din trei turişti, dintre care unul era rănit.

Cei trei turişti, care sunt experimentaţi în urcatul pe munte, au fost pe traseul Colţii Morarului, un traseu nemarcat, catalogat ca fiind extrem de dificil, iar apoi prin zona Şiştoaca Roşie, o vale pe care se urcă aproape vertical.

Un bărbat în vârstă de 47 de ani din acest grup s-a împiedicat şi a căzut, suferind traumatisme la nivelul feţei, la genunchi şi la coaste, astfel că a fost nevoie de ajutorul salvatorilor montani pentru coborârea lui de pe munte.

Haiduc a precizat că, cel mai probabil, grupul ar ajunge în staţiunea Buşteni în jurul orei 10.00, după o operaţiune de aproximativ zece ore, persoana rănită urmând a fi preluată de o ambulanţă pentru a fi transportată la spital.

Şeful Salvamont Buşteni a precizat că, în ultima perioadă, se practică alpinismul de noapte, din staţiune putând fi văzute noaptea lumini pe traseele din Bucegi.