Un turist scos din valurile Mării Negre i-a dat în judecată pe salvatori. Cere daune de 40.000 euro

Un avocat din Bucureşti, Silviu Radu Luncan (60 de ani), a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva a trei salvamari şi a unui poliţist local care l-au scos din apă în anul 2016, într-o zi în care era pe plajă era arborat steagul roşu.

04 iun. 2018, 13:47
Un turist scos din valurile Mării Negre i-a dat în judecată pe salvatori. Cere daune de 40.000 euro

Procurorul de caz a clasat plângerea avocatului, pe motiv că faptele nu există, dar acesta s-a adresat instanţei cu contestaţie, astfel că dosarul se va judeca pe 13 iunie, la Judecătoria Mangalia. Silviu Radu Luncan îi acuză pe salvamari de purtare abuzivă, iar pe poliţistul local – de privare de libertate în mod ilegal. Totodată, le cere câte 10.000 de euro daune fiecăruia.

Incidentul s-a produs pe 22 august 2016, pe o plajă din staţiunea Mangalia. În ziua respectivă au fost şase cazuri de persoane înecate pe plajele din Mangalia, marea fiind agitată. Din declaraţiile avocatului, menţionate de anchetatori, acesta a intrat în apă pentru a-şi „face baia zilnică de două ore în mare”. Deşi era steag roşu, omul spune că nu depăşea geamandura.
Mai mult, susţine că este un înotător experimentat, care a participat în trecut la campionate de înot. Acestea ar fi fost motivele pentru care nu a vrut să iasă din apă când cei trei salvamari i-au cerut asta. În tot acest timp, pe plajă, un echipaj SMURD resuscita un bărbat scos din valuri, care ulterior a murit, iar salvamarii căutau un copil dispărut, pe care apa l-a scos a doua zi la mal mort.