Un turist străin care se plimba pe o plajă bulgărească a intrat ilegal pe teritoriul României

Poliţiştii de frontieră au prins un cetățean britanic care a reuşit să treacă ilegal în România din Republica Bulgaria. Bărbatul plecase la o plimbare pe plaja bulgărească şi a pătruns pe teritoriul României fără să-şi dea seama.

12 mai 2021, 15:49
Un turist străin care se plimba pe o plajă bulgărească a intrat ilegal pe teritoriul României

Turist care se plimba pe plajă a intrat ilegal în România. Bărbatul de 60 de ani nu a ajuns să parcurgă o distanţă prea mare pe teritoriul ţării noastre, fiind surprins de vameşi. El a fost găsit la aproximativ 200 metri de frontieră, pe teritoriul României, potrivit realitateadeconstanta.net.

Turist care se plimba pe plajă a intrat ilegal în România. A fost preluat de autorităţile bulgare

Întrucât nu şi-a putut justifica prezenţa în zonă, a fost condus la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări suplimentare. Britanicul a declarat că se plimba pe plaja din apropierea frontierei de pe teritoriul Bulgariei şi nu şi-a dat seama când a trecut pe teritoriul României, deşi zona de frontieră era delimitată corespunzător, potrivit informaţiilor furnizate de Poliția de Frontieră.

Citeste si Un fermier redesenează graniţele în Europa. A mutat accidental linia de frontieră dintre Belgia şi Franţa

Turistul britanic a fost preluat de autoritățile bulgare, în baza protocolului româno-bulgar în vederea continuării cercetărilor. În această cauză, se desfăşoară verificări cu privire la încălcarea regimului juridic al frontierei de stat.

Poliția de Frontieră Română informează publicul larg asupra faptului că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, trecerea frontierei de stat a României de către persoane, mijloace de transport, mărfuri şi alte bunuri se face prin punctele de trecere a frontierei de stat autorizate, deschise traficului internaţional.

Citeste si Vacanţă în Cipru. MAE: „Persoanele vaccinate pot intra în ţară fără rezultatul unui test PCR sau să intre în izolare”