Un ultim omagiu pentru Irina Petrescu. Colegii de scenă au adus flori la Teatrul Bulandra VIDEO

Artişti, prieteni şi oameni care i-au admirat cariera şi-au luat joi adio de le actriţa Irina Petrescu. Cu lacrimi în ochi, colegii de scenă i-au adus un ultim omagiu la Teatrul Bulandra, locul unde a fost depus trupul femeii. Chiar şi preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa au trimis două coroane de flori. Vineri, doamna teatrului românesc va fi condusă pe ultimul drum.

21 mart. 2013, 17:25
Un ultim omagiu pentru Irina Petrescu. Colegii de scenă au adus flori la Teatrul Bulandra VIDEO

Foştii colegi de scenă şi-au amintit cu drag de Irina Petrescu.

„Irina a fost poate prima vedetă adevărată de film. Eu când am intrat în teatru ea era deja o mare vedetă de film. Sigur că sunt răvăşită pentru că în ultimul timp foarte multe dintre cunoştinţe, de fapt mulţi actori ai generaţiei…vine o vârstă când îţi mor prietenii şi cunoştinţele. Niciodată nu suntem parcă pregătiţi”, a spus Tora Vasilescu.

,,O minune de om, frumoasă şi deşteapă şi a fost un privilegiu să fii coleg cu ea, în preajma ei, chiar aşa a fost. Ne ducem unul câte unul, asta e roata vieţii, mai mult decât o lacrimă şi o amintire nu rămâne nimic din noi”, a declarat Mircea Diaconu, potrivit România TV.

Zeci de oameni care au îndrăgit-o pe Irina Petrescu au venit la Teatrul Bulandra.

Irina Petrescu s-a stins din viaţă marţi, la spitalul Elias, după o grea suferinţă. În cele 5 decenii de carieră, actriţa a jucat în zeci de spectacole, mai ales pe scena Teatrului Bulandra, dar şi în peste 25 de filme. A fost remarcată de regizorul Ciulei, la doar 19 ani, pe când era studentă. Maestrul a distribuit-o în primul ei film, ,,Valurile Dunării”.

Irina Petrescu va fi înmormântată vineri, la ora 13, în Cimitirul Reînvierea.