Un urmaş surpriză al lui Traian Băsescu. Indiciul de pe pagina Mişcării Populare

Pe pagina de Facebook a Mişcării Populare, fundaţia recent lansată din care fac parte Sebastian Lăzăroiu şi Daniel Funeriu, şi al cărui părinte spiritual este Traian Băsescu, sunt doar două Like-uri, către două pagini sugestive: "Alături de președintele nostru" şi "Mugur Isărescu președinte".

09 apr. 2013, 17:46
Un urmaş surpriză al lui Traian Băsescu. Indiciul de pe pagina Mişcării Populare

Mişcarea Populară s-a lansat oficial duminică, iar liderii ei s-au întâlnit la un restaurant cu Traian Băsescu în aceeaşi zi.

Preşedintele României a declarat că susţine acest demers şi speră să facă parte din el, cand îşi va termina mandatul, iar preşedintele oficial al fundaţiei, Marian Preda, l-a numit pe Traian Băsescu – „părintele spiritual” al mişcării.

Un posibil indiciu în legătură cu viitorul Mişcării Populare se află pe Facebook. Pe pagina Fundaţiei, singurele like-uri duc la o pagină de susţinere pentru Traian Băsescu şi o alta care militează pentru Mugur Isărescu Preşedinte

Pagina de susţinere a guvernatorului BNR pe Facebook are doar 100 de like-uri şi un link către Mişcarea Populară. 

Pagina lui Mugur Isărescu a fost creată recent, pe 27 ianuarie 2013, şi singurele postări sunt cu CV-ul guvernatorului BNR. 

„Va multumesc pentru sustinere, suntem la inceput de drum dar avem experienta si oameni de valoare langa noi”, mai scrie acolo. 

Duminică, Marian Preda a prezentat echipa de conducere şi membrii fondatori ai Mişcării Populare, precizând că, până în prezent, au aderat la fundaţie în jur de 5.000 de persoane.

Membrii fundaţiei, prezentaţi duminică de Marian Preda sunt: Radu Borza (secretar general al Mensa România), Cristian Diaconescu (consilier prezidenţial), Elenina Nicuţ (avocat), Daniel Funeriu (consilier prezidenţial), Sebastian Lăzăroiu (consilier prezidenţial), Georgeta Condur (lector universitar), Cristian Hriţuc (consilier de stat în Administraţia Prezidenţială).

La evenimentul de prezentare a conducerii Fundaţiei Mişcării Prezidenţiale au fost prezenţi şi consilierii de stat în Administraţia Prezidenţială Dorel Onaca şi Bogdan Oprea, precum şi consilierul prezidenţial Bogdan Drăgoi.

Pe 25 martie, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat iniţierea procedurilor, împreună cu colegii săi, pentru înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară.

Pe 27 martie, preşedintele Traian Băsescu afirma în cadrul unei emisiuni televizate că ideea Fundaţiei Mişcarea Populară îi aparţine, dar a subliniat că nu se va implica în conducerea ei şi că aceasta va fi condusă de un om neangajat politic şi cu prestigiu.

„Mişcarea Populară este deschisă celor care nu sunt angajaţi politic. Cel puţin în acest stadiu când este fundaţie. (…) Nu voi avea nicio contribuţie în conducerea fundaţiei, nu voi fi nici măcar în boardul fundaţiei, dar voi veghea-o, o voi încuraja să existe”, a declarat Băsescu, la acea dată.

Lăzăroiu: Oameni din PNL ar putea intra în Mişcarea Populară la un moment dat

După alegerile din PDL, Traian Băsescu a declarat că se desparte de PDL. Într-un mesaj pe Facebook, el a spus că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, PD! Adio, PDL!”.