Un urs scos la pensie a fost dus la rezervaţia de la Zărneşti VIDEO

Rezervaţia de urşi de la Zărneşti are un nou membru. Ursul Coco a fost adus de la Grădina Zoologică din Bucov, după ce spaţiul de acolo a devenit prea aglomerat, iar el este prea bătrân pentru a mai atrage vizitatori.

10 mart. 2013, 10:45
Un urs scos la pensie a fost dus la rezervaţia de la Zărneşti VIDEO

Ursul Coco are 29 de ani şi a fost adus de la Grădina Zoo din Bucov din Ploieşti. El a fost băgat în zona de carantină din rezervaţia de urşi de la Zărneşti. După ce va sta o perioadă în carantină şi va fi monitorizat de medici, Coco se va alătura celorlalţi 71 de urşi din rezervaţie.

„Orice urs care vine în rezervaţie trebuie ţinut mai întâi în carantina, trebuie vaccinat. Starea lui clinică la prima vedere arată corspunzător”, a spus medicul veterinar Ciprian Coceanu.

Deşi a stat 29 de ani într-o cuşcă şi nu mai are nici măcar dinţi, medicii spun că animalul se simte bine. Are 350 de kilograme şi a fost bine întreţinut. „Este un urs bătrân, care are probleme ca toţi cei care sunt ţinuţi captivi în grădinele zoo. Noi încercăm să oferim casă tuturor urşilor care sunt bolnavi şi bătrâni”, a declarat managerul rezervaţiei de la Zărneşti, Liviu Cioineag.

Şase dintre urşii din această rezervaţie sunt şi vedete pe cărţile poştale, iar banii scoşi din vânzarea acestora sunt destinaţi salvării urşilor captivi din România.