Un vaccin anti-Ebola va fi testat pe oameni în SUA, începând de săptămâna viitoare

Testarea pe oameni a unui vaccin anti-Ebola va începe în SUA, în Clinica Bethesda din apropiere de Washington, de săptămâna viitoare, anunţă joi agenţia EFE, potrivit Agerpres.

28 aug. 2014, 17:21
Un vaccin anti-Ebola va fi testat pe oameni în SUA, începând de săptămâna viitoare

Un vaccin anti-Ebola va fi testat pe oameni în SUA, începând de săptămâna viitoare.

‘Am primit undă verde pentru a începe’, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, departament al Institutului Naţional de Sănătate.

Testele se vor efectua pe 20 de voluntari, cărora li se va injecta vaccinul în braţ pentru a se confirma dacă este sigur şi dacă generează reacţia imunologică necesară pentru apărarea organismului de virusul Ebola.

Va fi o prima dintr-o serie de teste, la care vor colabora şi medici britanici, care vor realiza experimente în Marea Britanie, Gambia, Mali şi, probabil, Nigeria.

Virusul Ebola din Africa de Vest a făcut 1.552 victime din 3.069 de cazuri cunoscute în patru ţări, dar numărul persoanelor infectate ar putea ajunge la 20.000, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Aproximativ 40 % dintre cazurile de contaminare au avut loc în ultimele trei săptămâni, a subliniat OMS, care a estimat la cel puţin 490 de milioane de dolari suma de care va fi nevoie pentru putea opri epidemia care se extinde vertiginos.