Un val de frig a cuprins Statele Unite. Zăpada a ajuns chiar şi în zonele înalte din Hawaii

Un val de aer arctic a cuprins Statele Unite. Dacă în nord-est, temperaturile sunt mult sub normalul perioadei, în nord-vest au avut loc inundaţii şi alunecări de teren. Poleiul a provocat mai multe accidente în lanţ.

06 ian. 2015, 11:13
Un val de frig a cuprins Statele Unite. Zăpada a ajuns chiar şi în zonele înalte din Hawaii

Gerul a paralizat marţi nord-estul Statelor Unite. Temperaturile au scăzut în unele zone la minus 15 grade Celsius. Autorităţile au avertizat lumea care iese din casă să se îmbrace gros.

Pe mai multe şantiere de construcţii a fost întreruptă munca. În timp ce pompierii au folosit abur pentru a dezgheţa hidrantele. Primăriile şi mai multe ONG-uri au deschis adăposturi pentru persoanele fără adăpost.

Poleiul a provocat mai multe accidente rutiere pe şosele, iar poliţia îndeamnă şoferii să evite orice deplasare care nu este absolut necesară şi să circule cu atenţie.

Zăpada a ajuns chiar şi în zonele înalte din Hawaii. În timp ce pe coasta de Vest, ploile abundente au provocat alunecări de teren în statul Washington.

Circa 200 de oameni au rămas izolaţi, iar mai multe şcoli au fost închise. Iar meteorologii au avertizat că în următoarele zile va ninge abundent.