Un „vânător” de comori a găsit într-un lac din Austria un inel ce i-a aparţinut lui Adolf Hitler

Inelul găsit pe fundul lacului de către vânătorul de comori avea inscripţionat numele fostului dictator nazist Adolf Hitler.

11 sept. 2018, 20:26

Gerhard Zauner petrecuse aproape 60 de ani încercând să descopere o colecţie de artă ce fusese furată şi răspândită, probabil,  Europa.

În 1959, în timp ce făcea scufundări în Lacul Toplitz, împreună cu prierteni de-ai săi, Zauner a găsit 72 de milioane de lire sterline în monede britanice contrafăcute, datând din perioada nazistă, scrie Daily Star.

El nu s-a oprit doar la acestea. Zauner se poate lăuda în prezent cu arme şi explozibili folosite în timpul celei de-al Doilea Război Mondial , dar şi cu insigne şi alte obiecte din acea perioadă.

Zauner şi-a deschis şi un muzeu privat, în care se regăsesc toate „descoperirile” lui de-a lungul anilor.

Dar cea mai preţioasă „posesie” a sa este uimitoare: Gerhart a descoperit un inel de argint pe care era gravat un craniu şi cu data de 20 Aprilie, 1889, gravată în interior. Data de pe inel corespunde zilei de naştere a lui Hitler şi a fost inscripţionată pe toate bijuteriile naziste pentru a le arăta astfel ofiţerilor că el este „căsătorit” cu ei, scrie Daily Star.

Mai mulţi generali nazişti şi-au aruncat „comorile” în Lacul Toplitz pentru a-şi şterge astfel trecutul, după război. Dar nu au reuşit să şi le recupereze.

Zauner a mai spus că unele dintre aceste vestigii din perioada nazistă nu vor mai fi expuse publicului.  Şi aceasta, din cauză că guvernul austriac a confiscat vestigii de o mare valoare.