Un vapor de pescuit rus este reţinut de o săptămână în Coreea de Nord

Coreea de Nord reţine de o săptămână un vapor rus de pescuit cu 17 membri ai echipajului la bord, pe care-l acuză că a încălcat apele teritoriale nord-coreene, a anunţat miercuri Ambasada Rusiei la Phenian.

24 iul. 2019, 10:41
Un vapor de pescuit rus este reţinut de o săptămână în Coreea de Nord

”Paza de Coastă nord-coreeană a imobilizat” vaporul de pescuit rus la 17 iulie, din cauza unei ”încălcări a reglementărilor intrării şi sejurului pe teritoriul Coreei de Nord”, anunţă ambasada într-un comunicat. Vaporul şi cei 17 membri ai echipajului – 15 ruşi şi doi sud-coreeni – se află în prezent ancorat în portul Wosan, precizează aceeaşi sursă. 

Căpitanul, adjunctul şi cei doi marinari sud-coreeni au fost cazaţi într-un hotel în acest oraş portuar, situat la malul Mării Japoniei, în timp ce ceilalţi marinari se află pe navă, se precizează în comunicat.

Diplomaţi ruşi de la Consulatul Rusiei în Coreea de Nord s-au întâlnit luni cu membrii echipajului, care sunt toţi ”sănătoşi”, subliniază ambasada.

”Ambasada Rusiei rămâne în contact permanent cu autorităţile nord-coreene (…) şi ia toate măsurile necesare în vederea soluţionării acestei situaţii în cel mai scurt timp”, se arată în comunicat.


loading...