Un vas american de croazieră cu 700 de pasageri va ajunge în Cuba, după 50 de ani de restricţii

Publicat: Luni, 02 Mai 2016 16:23 // Actualizat: Luni, 02 Mai 2016 16:23 // Sursa: romaniatv.net

Un vas american de croazieră a plecat din portul oraşului Miami şi urmează să ajungă luni în capitala cubaneză Havana, transportând 700 de pasageri, fiind prima călătorie de acest tip în ultimii 50 de ani, ca urma a ridicării restricţiilor de transport dintre cele două state, anunţă BBC.

Cuba şi SUA şi-au reluat relaţiile diplomatice anul trecut, dar cu toate acestea unele restricţii de transport şi comerţ impuse din timpul Războiului Rece rămân în vigoare.

Călătorii maritime între cele două state au fost autorizate după ce Cuba a ridicat o interdicţie privind părăsirea sau intrarea cetăţenilor cubanezi pe cale maritimă.

Compania americană care operează vasul, Carnival, a declarat că a primit permisiunea din partea ambelor state pentru a efectua curse maritime pe ruta Florida-Cuba.

Potrivit unei legi cubaneze, cetăţenii cubanezi putea intra sau părăsi ţara doar pe cale aeriană, dar interdicţia a fost ridicată de autorităţile cubanze în urmă cu o săptămână, după mai multe proteste.

Înainte de Revoluţia Cubaneză prin care Fidel Castro a ajuns la putere în 1959, cursele maritime erau o modalitate obişnuită de transport pentru a ajunge din Florida în Cuba. Dar din decembrie 2014 când Barack Obama şi Raul Castro au anunţat că au căzut de acord asupra reluării relaţiilor diplomatice, turismul în Cuba a atins cifre-record.

Vasul de croazieră Adonia va efectua curse săptămânale pe ruta Miami-Cuba, a anunţat compania Carnival.

Ultima cursă de acest tip care a ajuns în Cuba dintr-un port american a avut loc în 1978, potrivit Associated Press.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cuba vas american vas croaziera cuba vas de croazieră
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 mai 18:10
...700 de pasageri, fiind prima călătorie de acest tip în ultimii 50 de ani, ca urma a ridicării restricţiilor de transport Citește mai departe… ...
02 mai 16:37
... Un vas american de croazieră a plecat din portul oraşului Miami şi urmează să ajungă luni...
02 mai 16:37
...700 de pasageri, fiind prima călătorie de acest tip în ultimii 50 de ani, ca urma a ridicării restricţiilor de Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H