Vasul de croazieră Viking Sky: sunt în curs operaţiuni de evacuare a 1.373 de persoane

La bordul navei de croazieră Viking Sky care a suferit sâmbătă o defecţiune a motorului în largul coastei de vest a Norvegiei determinând o operaţiune de evacuare de urgenţă, se aflau 1.373 persone (915 pasageri şi 458 de membri ai echipajului), informează dpa, citând surse oficiale.

24 mart. 2019, 09:59
Vasul de croazieră Viking Sky: sunt în curs operaţiuni de evacuare a 1.373 de persoane

Update:  Nava de croazierp Viking Sky a reuşit să pornească trei dintre cele patru motoare şi va fi remorcată într-un port, au informat serviciile de salvare norvegiene.

Operaţiunea de salvare a pasagerilor din navă a fost spectaculoasă. Oamenii ai fost transportaţi cu elicoptere, duminică dimineaţa, a declarat un purtător de cuvânt al Centrului de salvare.

Poliţia din provincia norvegiană More og Romsdal a afirmat că Viking Sky a trimis sâmbătă după-amiaza un semnal de pericol. Postul de televiziune NRK a transmis imagini cu nava care se clătina în bătaia valurilor, nu departe de o întindere stâncoasă a coastei norvegiene cunoscută sub denumirea de Hustadvika.

Nava de croazieră aflată sub pavilion norvegian a fost ancorată, urmând ca remorcherele să o aducă în ape mai calme, informează Agerpres.

Mai multe elicoptere şi nave au ajutat la evacuarea persoanelor aflate la bord, conforma declaraţiilor serviciului maritim de salvare norvegian. În operaţiuni au fost implicate mai multe autorităţi şi organizaţii, inclusiv Crucea Roşie.

Citeşte şi Pachebot în derivă, în Norvegia. Cei 1.300 de pasageri sunt evacuaţi cu elicopeterele

Poliţia a informat că până la 01:45 (00:45 GMT) au fost aduşi pe uscat 230 de pasageri, care au fost adăpostiţi într-un centru de urgenţă al oraşului Brynhallen, la aproximativ 500 de km nord de Oslo, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, 16 persoane care aveau leziuni au fost internate în trei spitale. Trei dintre cei spitalizaţi au fost grav răniţi, potrivit informaţiilor transmise de agenţia de ştiri NTB.

Operaţiunea de salvare a întâmpinat obstacole în momentul în care navă cargo Hagland Captain, care se apropia pentru a acorda ajutor vasului Viking Sky a avut, de asemenea, probleme cu motorul, blocându-se în aceeaşi zonă ca nava de croazieră. Două elicoptere au fost redirecţionate spre cargo pentru a-i evacua pe cei nouă membri ai echipajului.  Vasul naviga pe ruta Tromso – Stavanger.