Un veteran de război şi-a scris disperarea într-o scrisoare lăsată în vitrina unei frizerii. Urmarea face înconjurul lumii

 Un veteran de război  părsit de apropiaţi a lăsat un mesaj emoţionant într-o scrisoare aşezată în vitrina unei frizerii. Povestea sa a devenit virală în presa americană.

13 nov. 2019, 06:56
Un veteran de război şi-a scris disperarea într-o scrisoare lăsată în vitrina unei frizerii. Urmarea face înconjurul lumii

Abandonat de familie și de prieteni, singurătatea l-a împins pe un veteran de război să apeleze la bunătatea străinilor. Bărbatul a scrijelit un mesaj pe o bucată de hârtie și a lăsat-o într-un loc în care credea că ar avea cele mai mari șanse să fie văzut. Ce s-a întâmplat apoi este uluitor, scrie presa americană.

La 63 de ani, Lyndon Dale Flowers a învățat să trăiască cu trei lucruri: amintirile dureroase din război, suferința și singurătatea. Pe 5 noiembrie, veteranul a luat o bucată de hârtie și a scris, cu mâna tremurândă, câteva rânduri: „Ar vrea cineva să iasă la cină cu un veteran de război cu o dizabilitate fizică de Ziua Veteranilor? Nu am mașină. Fac cinste.”

Fostul specialist în comunicare din Marina Statelor Unite a lăsat biletul în geamul frizeriei din cartierul în care locuiește, în Lewiston, Maine, sperând să primească un răspuns până la festivitățile organizate în cinstea veteranilor pe 11 noiembrie.

Unul dintre anagajații salonului a fost atât de impresionat de mesaj, încât a făcut o fotografie biletului și a postat-o pe Facebook. „Am început să primesc telefoane din toate colțurile țării. Oamenii mă contactau pur și simplu să îmi ureze noroc și sănătate”, a spus Flowers.

Dorința veteranului a fost îndeplinită de o familie minunată. Flowers a povestit pentru Metro US că, după ce el și soția sa au divorțat, s-a mutat în Florida. De opt ani, bărbatul, care a rămas cu sechele în urma unui incident de pe frontul din Filipine, în anul 1984, nu a reușit să se apropie de nimeni.

„Fata mea locuiește la 100 de kilometri de orașul în care stau. Are și ea doi copii. Ne vedem o dată sau de două ori pe an. Fiul meu, în schimb, stă mult mai aproape, dar este foarte ocupat…nu prea reușim să vorbim”, a povestit Flowers.

Sandy Washer a dat peste biletul scris de veteran în timp ce își verifica News Feed-ul pe Facebook. N-a stat pe gânduri și a acceptat invitația lui Flowers. Luni, și-a luat întreaga familie și s-au dus să se întâlnească cu el.

„Tatăl meu a lucrat în armată 20 de ani. Am simțit o legătură foarte puternică cu domnul Flowers”, a spus femeia.

Acum, veteranul care credea că fusese condamnat la singurătate își face deja planuri pentru restul anului: „Am deja câteva idei pentru masa de Crăciun!”