Un Volvo XC 90 a fost lovit în plin de un TIR pe autostrada A1 şi a fost făcut praf! Totuşi niciun pasager nu a murit! „Legenda” care spune că în maşina asta nu a murit nimeni niciodată este cât se poate de reală! Imagini incredibile de la accidentul crunt!

O mașină Volvo XC 90 oprită pe autostrada A1, după ce unui pasager i s-a făcut rău, a fost izbită de un TIR, duminică, trei persoane fiind rănite, dintre care una a fost preluată de elicopterul SMURD, dar în mod aproape miraculos nu s-a înregistrat nicio victimă.

30 ian. 2022, 21:01
Un Volvo XC 90 a fost lovit în plin de un TIR pe autostrada A1 şi a fost făcut praf! Totuşi niciun pasager nu a murit! „Legenda” care spune că în maşina asta nu a murit nimeni niciodată este cât se poate de reală! Imagini incredibile de la accidentul crunt!

Accidentul s-a produs pe autostrada A1, duminică după-amiază, la limita județelor Arad cu Timiș. O mașină marca Volvo, model XC 90, oprită pe banda de urgență, după ce unei persoane i s-a făcut rău din cauza unor probleme cardiace, a fost lovită violent de un TIR.

Din primele evaluări, în urma accidentului sunt trei persoane rănite, potrivit IPJ Arad. Un bărbat a rămas încarcerat, dar a fost scos din autoturism conștient.

„În după-amiaza zilei de duminică, pe Autostrada A1 Deva-Nădlac, la km 523, calea 1, sens de mers Arad-Timișoara, a avut loc un accident rutier. Un TIR condus de un cetățean turc de 45 de ani a intrat în coliziune cu un autoturism în care se găseau doi bărbați, de 48 de ani (Timișoara) și 77 de ani (Teleorman) și o femeie de 45 de ani (Timișoara)”, transmite IPJ Arad.

De remarcat este că, în ciuda impactului extrem de violent şi de gabaritul TIR-ului, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în urma accidentului, confirmând încă o dată o „legendă” care spune că niciodată nu a murit vreun om în accidentele în care a fost implicat un Volvo XC 90, model lansat în 2002.

De altfel, marca Volvo este cunoscută pentru siguranţa pe care o oferă atât şoferilor, cât şi pasagerilor, fiind lider de piaţă pe acest segment.

Volvo XC 90

Citeşte şi: Accident șocant! Șoferul a murit la volan și a accidentat o fetiță de șase ani

Primul model Volvo XC90 a fost lansat în 2002, iar datele statistice sunt colectate între anii 2004 și 2017. Cu toate acestea, cifrele arată că nicio persoană, pasager sau șofer, nu a decedat în urma unui accident în care să fi fost implicată mașina.

SUV-ul Volvo a obținut cinci stele la testele Euro NCAP și se numără de mai mulți ani în topul celor mai sigure mașini din lume. „De multe ori, când vine vorba de mașinile noi nu vezi accidente cu morți pentru că este nevoie de timp pentru ca un număr mare de autoturisme să fie cumpărat și să ajungă pe șosele. Dar aici vorbim despre o mașină produsă pentru prima dată în urmă cu 14 ani, care are un istoric, iar atunci cifrele ies în evidență”, a declarat Matthew Avery, directorul echipei de cercetare, potrivit Digi24.

Acesta susține că siguranța mașinii este dată de mai mulți factori. „Rezistența ei nu stă doar în modul în care se ține pe șosea, ci și în sistemele pasive, precum centurile de siguranță, airbagurile și structura ei fundamentală”.

Citeşte şi: Prinși de polițiști în timp ce furau dintr-un supermarket! Au luat zeci de șampoane pe care și le-au îndesat prin buzunare -VIDEO