Un vulcan se pregăteşte să erupă. Peste 100 de MILIOANE de OAMENI vor muri. Norii de cenuşă vor bloca lumina Soarelui

Cercetătorii au descoperit un aşa-zis "dom" activ de lavă, de 10 k,  în interiorul unei camere cu magmă din depresiunea Kikai Caldera, din Insulele Osumi. Dacă acest vulcan va erupe, atunci peste 100 de milioane de oameni ar putea muri.

15 feb. 2018, 17:57
Un vulcan se pregăteşte să erupă. Peste 100 de MILIOANE de OAMENI vor muri. Norii de cenuşă vor bloca lumina Soarelui

Vulcanul Kikai Caldera este, la ora actuală, cea mai mare ameninţare pentru sute de milioane de oameni şi pentru mediu.

Astfel, cenuşa degajată de vulcan ar putea provoca o „iarnă vulcanică” ce va duce la extincţia unor zone, precum şi seisme urmate de tsunami apocaliptice în Pacificul de Nord, avertizează cercetătorii.

Supervulcanul submarin, care conţine 32 de km cubi de magmă, ar putea distruge zone şi civilizaţii şi tsunami uriaşe în Pacificul de Nord, în zona Insulelor Osumi, iar distorsiunile de la suprafaţa vulcanului sunt semne ale unei erupţii iminente.

Cercetătorii de la KOBEC (Centrul de Explorare a Fundului Oceanului ) de la Universitatea Kobe au confirmat că acest dom de lavă a fost creat după o supererupţie ce a avut loc acum 7300 de ani. Acea erupţie ar fi măturat de pe faţa Pământului civilizaţii preistorice din sudul Japoniei.

De asemenea, se vor produce şi valuri seismice – tsunami – pe coastele Japoniei şi pe cele ale Taiwanului şi Chinei, înainte de a lovi şi coastele Americii de Sud şi ame Americii de Sud.

Aceste fenomene ar putea împuţina populaţia Terrei cu peste 100 de milioane de oameni, potrivit celor mai sumbre scenarii.