Un vultur african s-a rătăcit în România VIDEO

Un şofer din Dâmboviţa a găsit pe o stradă un vultur african, o specie care a dispărut din România de mai bine de 30 de ani. Pasărea a ajuns la Grădina Zoologică.

02 mai 2013, 05:55
Un vultur african s-a rătăcit în România VIDEO

Vulturul Pleşuv African a fost găsit în localitatea Cobia. Un şofer a observat o pasăre mare ce stătea pe mijorcul drumului. Nu i-a venit să creadă când a văzut că este un vultur african. Tânărul a sunat la 112 şi a adus vulturul la grădina zoologică din Târgovişte, potrivit Ziardedambovita.

„Am făcut două fotografii ca să fiu credibil, am oprit maşina pe contrasens. Am alergat, l-am capturat, am sunat la 112”, spune Ciprian Grigorescu.

Specialiştii exclud varianta ca vulturul pleşuv să fi zburat din Africa până în ţara noastră. Ipoteza acestora este că exemplarul a scăpat de la o grădină zoologică.

În ţara noastră mai există un singur exemplar de vultur african, care trăieşte în captivitate la grădina zoologică din Oradea.

Vulturul african cu spinarea albă (Gyps africanus) este o pasăre de pradă care populează regiunile din Africa, din sudul Saharei. Numele său vine de la grupul de pene albe din partea de sus a spinării, care se aseamănă cu un guler. Aceşti vulturi ajung la lungimea de 94 cm şi greutatea de 4-7 kg. Speranţa de viaţă la acest vultur este de aproximativ 19 ani.

Păsările Bucureştiului: Speciile inedite care s-au mutat în Capitală FOTO