Un ZID al RUŞINII pe Facebook împotriva jurnalistei care a dat cu piciorul în imigranţi

Imaginile cu o operatoare de televiziune din Ungaria care a lovit cu piciorul imigranți ce treceau frontiera țării sale au suscitat reacții aprinse în Ungaria, în condițiile în care țara este deja criticată pentru atitudinea sa față de imigranți. 

10 sept. 2015, 06:31
Un ZID al RUŞINII pe Facebook împotriva jurnalistei care a dat cu piciorul în imigranţi

Un ‘zid al rușinii’ pe Facebook, care include fotografii, imagini video și comentarii cu privire la incident, a primit susținerea a 16.000 de internauți, până miercuri după-amiază.

Imaginile, apărute marți seara pe rețelele de socializare, o arată pe această tânără femeie, Petra Laszlo, cu camera pe umăr, punând piedică unui bărbat ce fugea cu un copil în brațe și lovind cu piciorul, într-un incident separat, o fetiță. Jurnalista lucra pentru un post de televiziune apropiat extremei drepte. ‘Faceți de rușine profesia dumneavoastră’, a scris un internaut.

Imaginile video au arătat-o pe jurnalistă ‘lovind cu piciorul străini, inclusiv un copil care era în mod clar solicitant de azil’, a subliniat Aniko Bakonyi, de la Comitetul Helsinki din Ungaria. ‘Sunt imagini șocante, deoarece ea era acolo pentru a filma, ea știa foarte bine pe cine lovește’, a subliniat aceasta, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Jurnalista maghiară care a lovit refugiaţii riscă 5 ani de închisoare

Postul de televiziune unde lucra jurnalista, N1TV, apropiat extremei drepte, a anunțat de marți seara că Petra Laszlo a fost dată afară ‘pentru comportament inacceptabil’.

Deocamdată, Petra Laszlo nu a reacționat public. Incidentul a avut loc la Roszke, lângă frontiera cu Serbia, în sudul Ungariei, unde sute de imigranți au forțat un cordon al poliției.

În ultimele săptămâni, Ungaria se află în prima linie în criza imigranților, ca punct de intrare în UE pentru zeci de mii de persoane, majoritatea originare din Siria. Autoritățile de la Budapesta au fost criticate pentru construirea unui gard din sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Serbia și pentru modul în care au gestionat sosirea de imigranți pe teritoriul Ungariei.

Premierul ungar, populistul Viktor Orban, s-a plasat pe poziții adverse față de Europa de vest și de nord, în mod concret față de cancelarul federal german Angela Merkel, subliniind amenințarea pe care o constituie, în opinia sa, imigranții musulmani pentru identitatea creștină a Europei.