Una dintre cele mai faimoase prezentatoare de televiziune a murit subit. Avea 52 de ani

Una dintre cele mai puternice voci ale jurnalismului arab, Najwa Qassem, a murit joi, la vârsta de 52 de ani. Faimoasa prezentatoare a suferit un infarct, spre marea durere a celor care o cunoşteau şi o apreciau.

02 ian. 2020, 18:19
Una dintre cele mai faimoase prezentatoare de televiziune a murit subit. Avea 52 de ani

Najwa Qassem a fost găsită moartă în aprtamentul său din Dubai. Cauza preliminară a morţii este un atac de cord, dar nu a fost dat încă un raport ofical al legiştilor. Najwa Qassem era de naţionalitate libaneză, fiind născută la Joun, pe 7 iulie 1967.

Cariera în televiziune şi-a început-o în 1991, la postul libanez Al Jadeed, ca prezentatoare de ştiri, apoi în 1993 s-a mutat la Future TV din Beirut, televiziunea fondată de fostul premier Rafik Hariri, care avea să fie asasinat în 2005.

Najwa Qassem s-a alăturat în 2003 echipei postul Al Arabiya, unde a devenit senior editor şi a devenit faimoasă, acoperind cu succes multe evenimente importante. În experienţa sa de jurnalist a trecut de multe ori pe lângă moarte, cum ar atacul asupra staţiei Al Arabiya din Baghdad, produs în timpul războiului din Irak, în 2004, când opt dintre colegii său au murit. Ea transmitea din primele rânduri ale războiului în acei ani. Ulterior, ea avea să fie numită de Arabian Business Magazine între cele mai puternice 100 de femei din lumea arabă.

Moartea Najwei Qassem a căzut ca un trăsnet printre apropiaţi, deoarece nimeni nu ştia ca ea să fi avut vreo problemă de sănătate.