Una dintre cele mai iubite și controversate vedete din România e de negăsit. Vecinii susțin că „Baba Vanga de România” a dispărut subit

Din 2019 nu se mai știe nimic despre Valentina Gârlea. În urmă cu patru ani de zile, celebra clarvăzătoare a dispărut subit. 

12 mai 2023, 17:14
Una dintre cele mai iubite și controversate vedete din România e de negăsit. Vecinii susțin că „Baba Vanga de România” a dispărut subit

Dr. Adrian Florin Vasîlca, apropiat al Valentinei Gârlea, încă nu se poate obișnui cu dispariția clarvăzătoarei care avea cabinetul în cartierul ieșean Tătărași. Cetățenii din toată țara veneau la cabinetul Valentinei pentru a afla profeții, cele ami vânate fiind eventualele diagnostice.

Valentina Gârlea și-a început cariera cu reputația de „ghicitoare a satului”. Potrivit medicului dermatolog, colaboratoarea sa era în stare să pună diagnostice doar prin simpla atingere a pacientului. Potrivit martorilor, ea reușea să vadă aura oamenilor, personalitatea lor și să le prevestească viitorul.

În anul 2013, prețul pentru o consultație la Valentina Gârlea era de 200-300 de lei. Adrian Vasîlca era mai mult decât un colaborator al clarvăzătoarei. Medicul era mâna dreaptă a vedetei naționale.

„Eu nu mai colaborez cu ea de cinci ani, nu mai știu nimic de ea și nici dacă mai profesează. Nici nu vreau să mai aud nimic legat de toate acestea. În prezent, nici nu mai sunt în Iași”, a declarat doctorul Adrian Florin Vasîlca, potrivit BZI.

În locul în care Valentina Gârlea își primea pacienții, acum se află un cabinet medical de cardiologie al medicului primar Ana Nicolae.

„Am cumpărat acest cabinet de la doctorul Adrian Vasîlca. Acest lucru s-a întâmplat acum un an, iar după ce l-am cumpărat nu am mai auzit nimic despre dumnealui. Am auzit multe despre doamna Valentina, însă noi nu am cunoscut-o niciodată personal. Nu am niciun detaliu despre ei”, a transmis secretara cabinetului de cardiologie.

Nici vecinii nu au mai văzut-o din 2019 pe Valentina Gârlea. Se spună că ghicitoarea se îmbolnăvise și venea mai rar la cabinet. Apoi, a dispărut fără urmă.

 

Ce spune administratorul și vecinii despre Valentina Gârlea

 

Iată ce spune administratorul blocului din strada Oancea, unde a avut cabinet clarvăzătoarea:

„O cunosc pe doamna Valentina Gârlea, a stat în blocul acesta mulți ani, aici își primea pacienții. Însă din anul 2018 a început să vină tot mai rar, pentru că era bolnavă. Venea o dată pe săptămână. Era în colaborare cu domnul Vasîlca, ce a avut și cabinetul Medisan. Și acesta este închis acum.

Din 2019 nu am mai văzut-o deloc. Nu știu ce s-a întâmplat cu ea, a dispărut fără să lase urme. Încă mai vine lume aici și întreabă de ea, unii sunt chiar disperați și îmi spun că nici numerele de telefon pe care doamna Valentina le are afișate pe Google nu merg, sunt incorecte. Eu nu am cum să-i ajut, pentru că, la fel ca ei, nici eu nu știu nimic”, a povestit administratorul.

Valentina Gârlea, „Baba Vanga de România” era oarbă din naștere.

„Știu despre ea că era oarbă din naștere. A primit un dar de la Dumnezeu pe care l-a dus mai departe și era căutată de multă lume. Am stat în bloc cu ea, acum este un cabinet medical de cardiologie acolo. Când eram mai tânără o vedeam mai des, dar n-am fost niciodată la ea, pentru că era foarte scump și nici nu cred în astfel de lucruri. De mulți ani n-am mai văzut-o, nici nu știu dacă mai trăiește. A plecat de aici și cred că s-a dus la țară, undeva. Era și ea bătrână, ar trebui să aibă acum cam 75 de ani”, a comentat o vecină.