Unde a dispărut sparring-partner-ul Simonei Halep în plin scandal de dopaj. A fost omul de încredere al lui Patrick Mouratoglou

Arnaud Restifo, partenerul francez de antrenament al Simonei Halep, a rupt contractul cu Patrick Mouratoglou imediat după ce românca a fost anunţată oficial că a picat testul antidoping de la US Open 2022.

14 dec. 2022, 08:42
Unde a dispărut sparring-partner-ul Simonei Halep în plin scandal de dopaj. A fost omul de încredere al lui Patrick Mouratoglou
Unde a dispărut sparring-partner-ul Simonei Halep în plin scandal de dopaj. A fost omul de încredere al lui Patrick Mouratoglou

Unde a dispărut sparring-partner-ul Simonei Halep în plin scandal de dopaj. Arnaud Restifo a fost sparring-partner al româncei timp de 10 luni. Fost jucător profesionist mediocru, francezul, angajat al Academiei lui Patrick Mouratoglou de la Biot, a însoţit-o pe Simona Halep la 13 turnee în 2022.

Licențiat în științe sociale și business management la „San Diego State University”, Arnaud Restifo a rămas principalul colaborator al Simonei Halep după ce aceasta l-a concediat pe Teo Cercel în timpul turneului de la Washington. Arnaud Restifo și Candice Gohier, fizioterapeuta angajată special de Patrick Mouratoglou pentru Simona Halep, au fost singurele personaje din preajma româncei în perioada US Open 2022.

Citeşte şi: Bombă în scandalul de dopaj al Simonei Halep. A fost găsită persoana care a contaminat-o involuntar cu roxadustat

Astfel, în absența lui Teo Cercel, Restifo și Gohier au pus în aplicare noua concepție nutritiv-alimentară (suplimente, vitamine, aminoacizi, proteine, băuturi de refacere, energizare și hidratare) și de pregătire fizică configurată de Patrick Mouratoglou. Numai că, pe 7 octombrie, Simona Halep a fost înștiințată (concomitent cu Agenția Națională Anti-Doping de la București) că, în proba de urină dată ca test doping pe 29 august la US Open, a fost relevat prezența substabţei interzise roxadustat, iar pe 21 octombrie, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a comunicat oficial că românca a fost suspendată pe termen nelimitat.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul de dopaj al Simonei Halep. „A oferit dovezi decisive”

Candice Gohier a rămas angajata Academiei lui Patrick Mouratoglou, iar Arnaud Restifo a devenit, din octombrie 2022, Agent and Client Manager al We Sport, agenția-boutique de marketing și management care o impresariază pe Simona Halep, companie finanțată de gigantul textil H&M (Hennes&Mauritz), al treilea mare retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, scrie ProSport.

Practic, Arnaud Restifo a fost angajat să gestioneze conturile de afaceri ale zecilor de tenismani reprezentați de Nina Wennerstrom, managera suedeză care a semnat contract de impresariat cu Simona Halep la Roland Garros 2022, la recomandarea expresă a lui Patrick Mouratoglou.