Unde îşi petrec românii vacanţa de Paşte

S-a dat startul ofertelor pentru vacanţa de Paşte. Hotelierii vin cu o serie de oferte avantajoase. Nici hotelierii români nu sunt mai prejos şi le promit turiştilor că vor avea parte de multe surprize.

11 apr. 2017, 05:38
Unde îşi petrec românii vacanţa de Paşte

Cei care vor să petreacă sărbătorile pascale în afara ţării au de unde alege.

O vacanţă de patru zile, în Bulgaria, la un hotel de patru stele costă 65 de euro. Turiştii vor beneficia de mic dejun inclus, piscină, saună şi sală de sport.

O altă alternativă pentru sărbătorile pascale o reprezintă Creta. Pentru o vacanţă la un hotel de trei stele, şapte nopţi cu demipensiune, preţul ajunge la 399 de euro. Un avantaj al hotelului îl reprezintă faptul că este foarte aproape de plajă.

Un record în vânzări este aşteptat anul acesta pentru tot ce înseamnă Spania, creşterea estimată de ANAT fiind de cel puţin 20% pentru vacanţa de Paşte. Pe de o parte, turiştii pot selecta o vacanţă organizată, prin intermediul unei agenţii, cu un buget care să acopere tot ce înseamnă cazare şi transport. Sau, pe de alta, pot opta să-şi organizeze individual mini-vacanţa, majoritatea companiilor aeriene low-cost lansând oferte de câteva zeci de euro pentru un bilet. Iar dacă se grăbesc, pot găsi oferte atractive şi pentru cazare: de exemplu, hotelurile de trei stele din Barcelona sau Madrid, poziţionate semi-central, pot fi cumpărate chiar şi cu 50 de euro pe noapte.

Turiştii care vor să-şi petreacă Paştele în Palma de Mallorca ( Spania) vor scoate din buzunare 265 euro de persoana. Preţul include cazare 6 zile in regim all-inclusive.Cei care sunt deja hotarati isi pot cumpara biletul de avion la un pret de 120 de euro. Un avantaj îl reprezinta hotelul de la malul Marii Mediterane, care va face fiecare dimineata memorabila, in acordurile valurilor marii si a razelor soarelui!

În România, hotelierii se întrec în oferte. Acestea pornesc de la 200 de lei la un hotel de trei stele şi pot ajunge până la 3.500 de lei, la cinci stele.

De exemplu, pentru 3 nopţi, pe litoral de Paşte, turiştii pot plăti 200 de lei la un hotel de 3 stele. Cei care vor merge la un hotel de 5 stele vor plăti în jur de 3.500 de lei, însă vor avea totul inclus.

Turiştii care se vor caza la patru şi cinci stele vor beneficia şi de acces la SPA şi degustări de vinuri. Iar pentru cei mici vor fi organizate şi tradiţionalele vânători de ouă roşii.

Şi anul acesta, Valea Prahovei este una dintre cele mai căutate destinaţii, mai ales că hotelierii au pregătit multe oferte pentru turişti.

În Sinaia şi Buşteni, 80 la sută din locurile de la hoteluri şi pensiuni au fost deja rezervate. Ofertele speciale concepute de hotelieri pentru sărbătorile pascale costă în jur de 550 lei de persoană pentru un pachet de 3 nopţi de cazare.

La hotelurile de 4 stele, preţurile sunt ceva mai ridicate, pachetul cu trei nopţi de cazare depăşind 650 lei de persoană.

Un sejur cu 3 nopți de cazare și pensiune completă, cu masa festivă de Paști inclusă, la o pensiune clasificată la 3 margarete din Sibiu, costă 119 euro de persoană pentru o cameră dublă.

Un sejur de 4 nopţi în Maramureş, de Paşte, costă 890 de lei de persoană. Preţul include cazarea la o pensiune de două margarete şi masă tip all inclusive. De asemenea, în preţ mai intră şi masa festivă de Paşte cu berbecuţ la proţap, participarea la slujba religioasă, fiecare familie având coș pascal, și program festiv asigurat de o formație tradițională maramureșeană.