Unde merg românii în minivacaţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie. Hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei, rezervate în proporţie de 80%

Pandemia de COVID-19 nu-i sperie pe români, care vor să profite şi să relaxeze în minivacanţa de 1 decembrie. Staţiunile de pe Valea Prahovei şi cele balneoclimaterice conduc în topil destinaţiilor alese de români pentru minivacanţa de 1 Decembrie. Circa 80% din locurile din hoteluri şi pensiuni sunt rezervate.

26 nov. 2021, 11:11
Unde merg românii în minivacaţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie. Hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei, rezervate în proporţie de 80%

Românii profită de minivacanţa de 1 decembrie şi şi-au făcut rezervări. Cei mai mulţi au ales
Valea Prahovei, marile oraşe şi staţiunile balneoclimaterice pentru minivacanţa de 1 Decembrie, potrivit unui studiu realizat de Travelminit.ro.

Anul acesta românii vor avea 5 zile libere la final de noiembrie şi început de decembrie după ce Ministerul Muncii a decis ca 29 noiembrie să fie declarată zi liberă. 

Ziua de 29 noiembrie va fi recuperată prin prelungirea programului de lucru în instituţiile statului până la 31 decembrie 2021.

„Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite”, se mai arată în proiectul hotărârii de Guvern.

Citeşte şi: Minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie. Cum pot primi zile libere şi angajaţii din privat

Decizia Guvernului nu se aplică şi pentru angajaţii din privat. Unele firme pot da liber angajaţilor. O altă variantă pentru un cocendiu prelungit ar fi o zi de concediu în 29 noiembrie. Conform Codului Muncii, zilele de 30 noiembrie şi 1 Decembrie sunt nelucrătoare.

Unde merg românii în minivacaţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie

Cei mai mulţi români îşi vor petrece zilele libere în ţară, staţiunile montane fiind preferatele românilor în minivacanţa de 1 decembrie.

Potrivit unui raport al Travelminit.ro, cele mai căutate destinaţii pentru această minivacanţă sunt Braşovul (16% dintre rezervări), staţiunile montane de pe Valea Prahovei (13% dintre rezervări), destinaţiile balneoclimaterice, cum sunt Sovata, Băile Felix sau Băile Tuşnad (10% dintre rezervări).

În Poiana Braşov, gradul de ocupare în unitățile de cazare a ajuns deja la 90%, potrivit Digi 24. La hotelurile de 4 stele prețurile pentru o noapte de cazare ajung până la 600 de lei, de persoană, iar la pensiuni o noapte de cazare costă între 220 și 450 de lei.

Românii au ales şi multe city-break-uri în ţară în minivacanţa de 1 Decembrie. S-au făcut rezervări în oraşele mari, precum Cluj-Napoca, Alba Iulia sau Sibiu.

Anul acesta turiştii încă mai pot plăti sejurul cu voucherele de vacanţă pe care nu le-au utilizat în 2019 şi 2020.

„Ne bucurăm că avem un sezon bun pentru turismul intern, cu un număr mare de rezervări la cazări din toată România pentru această minivacanţă de 1 Decembrie, o dovadă în plus a faptului că turiştii noştri îşi doresc să călătorească şi să se bucure de experienţe faine în ţară. Bineînţeles, anul acesta, succesul se datorează şi acestui weekend prelungit, cu 5 zile libere consecutive, un avantaj semnificativ pentru planurile de vacanţă ale românilor. Aceştia îşi vor petrece zilele libere preponderent în destinaţii cu tradiţie pentru acest sezon, Valea Prahovei şi Braşov, iar noi ne bucurăm să le putem oferi o varietate de pachete şi oferte de cazare în toate regiunile ţării”, a declarat Timea Ambrus, manager operaţional Travelminit.ro.