Unde poți schia weekendul acesta! Cele mai bune pârtii

Milioane de români se vor bucura de o minivacanță în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie, ultima minivacanță din acest an pentru angajații din România. În ultima săptămână a tot nins, iar la munte s-a depus strat de zăpadă. În aceste condiții, administratorii mai multor pârtii au anunțat deja deschiderea sezonului de schi 2023 - 2024.

02 dec. 2023, 11:49
Unde poți schia weekendul acesta! Cele mai bune pârtii

S-a deschis pârtia din Azuga. Autorităţile locale au ajunțat că de joi se poată schia pe pârtia de începători Sorica.

„Veştile bune au sosit, suntem pregătiţi pentru deschiderea oficială a sezonului de iarnă! Începând cu ziua de joi, 30 noiembrie, se poate schia pe pârtia de începători – bandă de la Sorica”, se arată pe pagina de Facebook a domeniului schiabil din staţiune.

Conform sursei citate, se lucrează în continuare pentru amenajarea pârtiei de telescaun Sorica.

Citește și: Unde merg turiștii în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie? Românii au plătit, în medie, 855 de lei pentru un sejur de Ziua Națională

 

Se deschide sezonul de schi la Poiana Brașov. Unde poți schia și ce tarife vor fi practicate anul acesta

Tot joi s-au deschis și pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvaru. Este pentru prima dată în ultimii ani când sezonul de schi în Poiana Braşov se deschide în luna noiembrie.

Se va putea schia în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. De asemenea, vor fi deschise și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Starea pârtiilor este foarte bună, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, la care s-au adăugat și precipitațiile sub formă de ninsoare.

Citește și: Primul tronson al autostrăzii de centură a Capitalei A0 a fost deschis circulației VIDEO

Anul acesta, pasionații sporturilor de iarnă trebuie să plătească mai mulți bani pentru ski-pass-urilor. Din acest sezon cei care au domiciliul în Brașov vor plăti, în zilele de miercuri, 50% din valoarea cartelelor de schi valabile în acea zi, respectiv ski-pass-urile de o zi, cele valabile 4 ore, precum și cele cu valabilitate de la orele 11.00, 13.00 și 14.00.

Totodată, a fost aprobată și propunerea introducerii cartelei de sezon, personalizată și netransmisibilă.

Stratul de zăpadă bătută de pe pârtiile din partea superioară a masivului are o grosime de 30 de centimetri și o lățime, în medie, de 20 de metri.

De joi, 30 noiembrie, vor fi funcționale telegondola, cabina Capra Neagră, telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadion. Ultima urcare va fi la ora 16.00.