Unde se află izvorul tămăduitor din România. O comoară naturală cu efecte terapeutice remarcabile se ascunde în inima Carpaților Orientali

Apa Izvorului ”Sfântul Spiridon” este complet naturală și provine din adâncul munților, nefiind supusă niciunui proces de tratare chimică. Cu un conținut mineral echilibrat și o puritate deosebită, aceasta se distinge de alte surse din zonă și este recunoscută pentru efectele curative asupra organismului.
Alina Costache
19 apr. 2025, 17:05
Unde se află izvorul tămăduitor din România. O comoară naturală cu efecte terapeutice remarcabile se ascunde în inima Carpaților Orientali

În inima Carpaților Orientali, la poalele Munților Nemira, Slănic-Moldova ascunde o comoară naturală cu efecte terapeutice remarcabile: Izvorul ”Sfântul Spiridon”.

Descoperit în urmă cu 125 de ani, acest izvor continuă să fascineze prin proprietățile sale unice, care au adus alinare generațiilor de oameni în căutare de echilibru și sănătate.

Citește și: S-a aprins Lumina Sfântă în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Va fi primită la Catedrala Patriarhală de Patriarhul Daniel, în jurul orei 19:00

Printre cele mai frecvente mărturii se numără scăderea nivelului de colesterol, reglarea glicemiei și reducerea nevoii de insulină în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 2.

De asemenea, consumul regulat al acestei ape poate susține buna funcționare a ficatului și a rinichilor, ajutând organismul să elimine toxinele în mod natural.

Deși nu înlocuiește tratamentele prescrise de medic, apa de la ”Sfântul Spiridon” este adesea utilizată ca adjuvant în curele de detoxifiere și în regimurile dedicate afecțiunilor metabolice.

Localnicii o numesc „apă vie”, iar turiștii care o descoperă pentru prima dată sunt adesea impresionați nu doar de gustul ei curat și ușor mineralizat, ci și de senzația de revigorare pe care o oferă.

Izvorul poartă numele lui Mihalachi Spiridon, serdarul care a descoperit primul izvor mineral din Slănic-Moldova. Se spune că denumirea izvorului a fost dată și în cinstea Sfântului Spiridon, considerat un adevărat ocrotitor al celor bolnavi.

Povestea izvorului începe în timpului celui de-Al Doilea Război Mondial. În acest vreme, comandamentul german cu sediul la Slănic-Moldova a început să analizeze toate izvoarele din zonă.

Spre deosebire de alte izvoare, apa de aici are o concentrație de compuși de deuteriu și tritiu mai mică, ceea ce o face o apă excelentă pentru organism. După ce au fost descoperite aceste proprietăți ale apei de către savanții germani, au început să fie exportate cantități importante de apă în Germania.

Potrivit medicului Dorel Raape, inclusiv Adolf Hitler și oamenii din anturajul său consumau această apă din izvorul ”Sfântul Spirdon”.

Izvorul Sfântul Spiridon este recunoscut datorită apei sale miraculoase, iar legenda spune că, atunci când a fost descoperit, stânca ardea ca o flacără. Multă vreme, lângă izvor a stat icoana Sfântului Spiridon care, la un moment dat, a fost dată jos de comuniști. Un martor la acel eveniment a susținut că persoana cu pricina a paralizat instantaneu.

De-a lungul timpului, apa Izvorului Sfânt a fost cercetată inclusiv la Institutul de Criogenie din Râmnicu-Vâlcea. În urma studiului, s-a ajuns la concluzia că toate beneficiile sale se datorează conținutului scăzut de deuteriu, scriu editorii de la fanatik.ro.

Citește și: Calendar ortodox 20 aprilie 2025. Sfintele Paşti, Învierea Domnului. Cea mai mare sărbătoare a creștinătății

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Românul care a dat lovitura cu micii. Rețeta cale l-a îmbogățit
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Retragere imediată! Lovitură totală pentru George Simion. Decizia BEC e finală și definitivă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri