Unde se poate schia în România. Mai multe pârtii se deschid oficial de la 1 decembrie

Sezonul de schi se deschide joi, 1 decembrie, pe domeniul schiabil de la Harghita-Mădăraş, acolo unde tunurile de zăpadă sunt puse în funcţiune de câteva zile. Şi tot de Ziua Naţională se deschid şi pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui din staţiunea Straja.

30 nov. 2022, 14:02
Unde se poate schia în România. Mai multe pârtii se deschid oficial de la 1 decembrie

A nins la munte şi mulţi împătimiţi ai sporturilor de iarnă vor putea profita de zilele libere din minivacanţa de 1 decembrie pentru a schia, a se da cu placa sau cu sania. Sezonul de schi se deschide de la 1 decembrie pe mai multe pârtii din România.

Sezonul de schi se deschide joi, 1 decembrie, pe domeniul schiabil de la Harghita-Mădăraş

Administratorul pârtiilor de schi din zonă, Sipos Zoltan, a anunţat că de la 1 decembrie vor fi funcţionale pârtiile Kicsi Sugo şi Kicsi Mihaly.

Pârtia Kicsi Sugo este o pârtie de dificultate uşoară, cu o lungime de 200 de metri, în vreme ce pârtia Kicsi Mihaly are o dificultate medie, cu o lungime de 300 de metri.

Ambele pârtii beneficiază de transport pe cablu.

Citeşte şi: Aglomeraţie pe Valea Prahovei. Se circulă în coloană pe DN1. Cozi kilometrice de maşini şi la ieşirea din ţară

Sipos Zoltan a menţionat, pentru Agerpres, că vremea în zonă este frumoasă, iar noaptea temperaturile sunt negative, motiv pentru care tunurile de zăpadă pot funcţiona fără probleme.

Potrivit paginii de Facebook a domeniului schiabil de la Harghita-Mădăraş, pentru a urca în staţiune cu maşina se recomandă folosirea cauciucurilor de iarnă, echipate cu lanţuri antiderapante.

„Drumurile de acces sunt înzăpezite şi cu gheaţă, de aceea vă rugăm să urcaţi doar cu cauciucuri de iarnă. Folosirea lanţurilor antederapante este obligatorie”, se arată în postarea de pe Facebook.

 

Sezonul de schi se deschide de 1 Decembrie în staţiunea Straja din Hunedoara

Sezonul de schi din această iarnă se deschide în staţiunea Straja cu ocazia Zilei Naţionale, 1 Decembrie, stratul de zăpadă pe cele două pârtii care au fost deja pregătite depăşind 30 de centimetri.

„Pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui au fost amenajate şi vor fi deschise pe 1 decembrie. Încercăm să finalizăm pregătirile şi pe pârtia Mutu. Stratul de zăpadă pe pârtii depăşeşte 30 de centimetri, din care zăpada naturală măsoară 8-10 centimetri, iar diferenţa este zăpadă artificială. Tunurile de zăpadă artificială au fost pornite încă din 18 noiembrie, pentru a ne asigura că vom putea primi schiorii, aşa cum se cuvine”, a declarat marţicabanierul Emil Părău, administratorul mai multor pârtii din Straja, pentru Agerpres.

În ceea ce priveşte instalaţiile de transport pe cablu, acestea sunt funcţionale în totalitate.

Odată cu inaugurarea sezonului de schi, la 1 decembrie, va porni şi telegondola din Lupeni spre Straja.

Turiştii care doresc să urce în staţiunea Straja cu maşina pot face acest lucru pe drumul judeţean care pleacă din Lupeni, carosabilul fiind în bună stare.

Cei care preferă să ajungă în staţiune cu telegondola îşi pot lăsa maşinile în parcarea de la staţia de pornire a telegondolei, în Lupeni, sau în parcarea de la intrarea în Straja.