Unde se va negocia pacea dintre Rusia și Ucraina. Volodimir Zelenski a făcut anunţul: „Acesta este locul potrivit”

Volodimir Zelenski consideră că Ierusalim este "locul potrivit" pentru negocierea păcii dintre Rusia și Ucraina. Anunţul vine în contextul în care Israelul depune eforturi pentru a media un acord între cele două ţări.

21 mart. 2022, 08:43
Unde se va negocia pacea dintre Rusia și Ucraina. Volodimir Zelenski a făcut anunţul: „Acesta este locul potrivit”
Unde se va negocia pacea dintre Rusia și Ucraina

Unde se va negocia pacea dintre Rusia și Ucraina. Volodimir Zelenski susţine că Israelul ar putea fi un loc pentru viitoare discuţii de pace la nivel înalt.

Unde se va negocia pacea dintre Rusia și Ucraina. Volodimir Zelenski a făcut anunţul: „Acesta este locul potrivit”

„Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, încearcă să găsească o modalitate de a avea discuţii. Suntem recunoscători pentru eforturile sale, astfel încât, mai devreme sau mai târziu, vom începe să avem discuţii cu Rusia, eventual la Ierusalim. Acesta este locul potrivit pentru a ajunge la pace, dacă este posibil”, a declarat Volodimir Zelenski. Naftali Bennett, prim-ministrul israelian, încearcă o mediere între Ucraina şi Rusia. Acesta a mers la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a avut mai multe convorbiri telefonice cu Volodimir Zelenski. Recent, şi președintele Turciei, Recep Erdogan a vorbit cu Putin și s-a oferit joi să găzduiască o întâlnire între acesta și Zelenski.

Volodimir Zelenski a semnat un document controversat. Ce se va întâmpla cu toate televiziunile naționale!

Volodimir Zelenski, care şi-a evidenţiat moştenirea evreiască în căutarea de sprijin împotriva invaziei ţării sale de către Rusia, s-a adresat, duminică, prin videoconferinţă, Parlamentului din Israel, Knesset, ţară care încearcă o mediere între Moscova şi Kiev. Israelul a adoptat o poziţie prudentă după invazia Rusiei în Ucraina deoarece SUA, aliatul istoric al Israelului, sprijină Ucraina, iar Rusia are soldaţi în ţara vecină Siria.

Kremlinul refuză o întâlnire între Putin și Zelenski

„Probabil gradul de progres în negocieri nu este cel pe care ni l-am dori”, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, adăugând că Rusia nu vede evoluția pe care o dorește de partea ucraineană. Vorbind despre o posibilă întâlnire între liderii celor două țări, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că întâi trebuie ca echipele de negociere să ajungă la un acord asupra unui tratat de pace: „Până acum, nu s-a făcut niciun progres semnificativ. Ei pur și simplu nu vor avea nimic de rezolvat, nu există acorduri pe care să le poată rezolva”.