UNDE vor fi amplasate staţiile noi de reîncărcare a maşinilor electrice, la Bucureşti

Vânzările de maşini electrice sunt în creştere în România, astfel că autorităţile au început să vină în întâmpinarea celor care vor să folosească mijloacele de transport nepoluante. Patru noi staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice urmează să fie deschise în Sectorul 5 din Bucureşti, în cadrul unui proiect "ECO charge City friendly", acestea fiind amplasate în zonele Sebastian, Calea 13 Septembrie, Panduri şi Calea Rahovei. 

04 oct. 2016, 07:16
UNDE vor fi amplasate staţiile noi de reîncărcare a maşinilor electrice, la Bucureşti

Cele patru noi staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice pentru uz public vor fi realizate pe raza Sectorului 5, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic din Fondul de Mediu. 

Staţiile de reîncărcare pentru maşinile electrice urmează să fie amplasate în marile parcări publice administrate de ADP Sector 5, 5 după cum urmează:

1. str. Sebastian nr. 116, bl.1+bl.2 locurile de parcare 1 şi 2

2. Calea 13 Septembrie nr.206-208, bl.V38, bl.V39, locurile de parcare 1 şi 2

3. str. Frunte Lată nr.1, bl.P6 cu Şos. Panduri nr.21, locurile d eparcare 1 şi 2

4. str. Petre Ispirescu nr.57 colţ cu Calea Rahovei, locurile de parcare 3 şi 4. 

O staţie va permite încărcarea simultană a două automobile electrice, cu o putere maximă de până la 222 kW în curent alternativ şi va putea fi echipată cu diverse tipuri de borne de alimentare, având încorporat contorul inteligent pentru măsurarea energiei electrice. 

Valoarea totală a investiţiei este de 289.255 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 45.000 lei, iar 244.255 lei (reprezentând cheltuieli eligibile şi neeligibile) se asigură din bugetul propriu de venituri şi cheltuieli al Sectorului 5 pe anul 2016. 

Avantajele vehiculelor electrice constau în poluare zero pe ţeava de eşapament, prezintă risc mult mai redus de incendiu/explozie în caz de accident, datorită lipsei de combustibil, costurile de întreţinere şi alimentare sunt mai mici decât în cazul combustibililor clasici, zgomotul produs în mers este mult mai redus decât în aczul maşinilor clasice, iar timpul de încarcare al bateriilor este mai mic dacă operaţiunea s eface într-o staţie specială. 

CITEŞTE ŞI Vânzările de maşini electrice şi hibride s-au dublat în România, în primele 8 luni ale anului

Românii au cumpărat, în primele opt luni ale anului, 571 de mașini hibride și electrice 100%, volum dublu față de aceeași perioadă din 2015, arată statistica Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA). 

În topul celor mai comercializate mărci auto ‘verzi’, din ianuarie până în august, primul loc este ocupat, în continuare, de Toyota, cu 391 de unități (+118,4% față de primele 8 luni din 2015), urmată de Lexus (105 unități, +238,7%), BMW (23 unități, față de niciun exemplar vândut în perioada ianuarie — august 2015) și Land Rover (11 unități,—26,7%).

Datele APIA relevă că, pe întreg anul 2015, numărul autovehiculelor electrice și hibride noi vândute în România a fost de 495 de unități, mai mult decât dublu (110%), comparativ cu anul 2014, când au fost comercializate 236 de unități. Mai multe, aici. 

Stații de încărcare pentru mașinile electrice funcţionează, din această vară, şi în parcările hipermarket-ului Cora de la Lujerului din Capitală şi la Brătianu în Constanţa. 

Cora este al doilea retailer care instalează astfel de stații, după Kaufland, care a lansat rețeaua în aprilie, în parteneriat cu Renovatio.


loading...