Ungaria a mărit bugetul pentru cheltuielile de Apărare

Ungaria a decis să majoreze bugetul de cheltuieli militare cu aproape 100 de miliarde de forinți (324 milioane de euro) care vor fi alocați anul viitor pentru dezvoltare.

16 mai 2017, 08:49
Ungaria a mărit bugetul pentru cheltuielile de Apărare

În total, bugetul ungar pentru 2018 consacrat apărării este de 428 miliarde de forinți (circa 1,4 miliarde euro), adică echivalentul a 1,05% din produsul intern brut (PIB). Aceasta înseamnă cu 73,6 miliarde de forinți (circa 240 milioane euro) — sau 21% — mai mult comparativ cu anul în curs, menționează cotidianul, care citează un comunicat al Ministerului Apărării de la Budapesta.

Programele de dezvoltare avute în vedere de autoritățile ungare cuprind modernizarea armamentului pentru operațiuni de luptă și a echipamentelor personale ale militarilor, dar și creșterea efectivelor de rezerviști pe bază de voluntariat.

Citeşte şi România creşte cheltuielile pentru Apărare, la solicitarea NATO

Ministerul mai notează în același comunicat că gestionarea presiunii migrației va rămâne una din misiunile forțelor armate ale Ungariei, scop în care au fost puși deoparte 25 de miliarde de forinți (circa 81 milioane de euro) pentru operațiuni de acest tip.


loading...