Ungaria anunță cea mai mare reducere de impozite din istoria sa: returnează câte 900 de euro pentru toţi părinţii, iar tinerii sub 25 de ani sunt scutiţi de taxe. Se reduce şi impozitul pe salariu

Ungaria anunță cea mai mare reducere de impozite din istoria sa. Guvernul de la Budapesta pregăteşte o serie de măsuri fiscale care vor aduce în buzunarele cetățenilor maghiari peste 4 miliarde de euro.

01 dec. 2021, 23:37
Ungaria anunță cea mai mare reducere de impozite din istoria sa: returnează câte 900 de euro pentru toţi părinţii, iar tinerii sub 25 de ani sunt scutiţi de taxe. Se reduce şi impozitul pe salariu

Ungaria anunță cea mai mare reducere de impozite din istoria sa. Este vorba despre returnarea impozitelor plătite anul acesta de către părinții care cresc copii, scutirea totală de impozite pentru cei sub 25 de ani și reducerea impozitului pe salarii, dacă angajatorii sunt de acord cu majorararea salariului minim.

Ungaria anunţă cea mai mare reducere de impozite din istoria sa

Guvernul de la Budapesta a aprobat deja returnarea impozitelor plătite de maghiarii cu copii, aproape 2 milioane de cetățeni urmând să primească în medie 900 de euro de la stat.

Citeşte şi Ungaria plafonează preţul carburanţilor. Costul unui litru nu va depăşi 1,31 euro

Proiectul de lege privind reducerea impozitelor cu suma de 750 de miliarde de forinţi va fi dezbătut miercuri în Parlamentul Ungariei. Ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga, a spus pe pagina sa de Facebook că dacă propunerea va fi adoptată, guvernul maghiar ar putea executa în 2022 cea mai mare reducere de impozit din istoria ţării, potrivit stirileprotv.ro. 

De asemena, ministrul ungar a subliniat că împreună cu hotărârile deja adoptate ar putea fi implementată o reducere de impozite în cuantum de 1500 de miliarde de forinţi (echivalentul a 4,1 miliarde de euro- n.red.).

Mihály Varga a explicat că la începutul anului viitor, guvernul maghiar va returna impozitul pe care aproximativ două milioane de părinţii care cresc copii l-au achitat anul acesta, fiind vorba despre suma de 600 de miliarde de forinţi.

Scutirea de impozite pentru cei cu vârsta de sub 25 de ani va lăsa în buzunarelor tinerilor 140 de miliarde de forinţi. Mai mult, guvernul de la Budapesta vrea să reducă impozitele pe salarii, dacă angajatorii cresc salariul minim la 200 000 de forinţi.

Guvernul maghiar a respectat partea sa din acord şi a decis reducerea impozitelor cu 750 de miliarde de forinţi. Impozitele pe care trebuie să le achite angajatorii vor fi reduse cu 4%, iar cel al întreprinderilor mici, cu 1%, impozitul pe care îl vor plăti afacerile mici fiind, şi în continuare, de max. 1%, a precizat ministrul.

“Sunt încrezător că toţi colegii mei deputaţi vor vota în favoarea proiectului de lege privind reducerea impozitelor cu 750 de miliarde de forinţi, pentru că creşterea salariului minim de către companiile maghiare este posibilă numai în urma reducerii impozitelor”, a spus Mihály Varga.

Citeşte şi România, singurul stat din regiune care importă mai multe produse agricole decât exportă. Ungaria vrea să obţină independenţă alimentară