Ungaria denunţă lipsa de respect faţă de rambursarea cheltuielilor pentru protecţia frontierelor

Publicat: Luni, 26 August 2019 20:56 // Actualizat: Luni, 26 August 2019 20:56 // Sursa: romaniatv.net

Ungaria acuză Comisia Europeană de ''lipsă de respect'' după răspunsul privind rambursarea cheltuielilor de prottecţie a frontierei.

Purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Istvan Hollik, a criticat luni ceea ce a descris drept oferta ''lipsită de respect'' a Comisiei Europene de a rambursa Ungariei ''puţin mai mult de un procent'' din suma cheltuită de această ţară pentru protejarea frontierelor ei în faţa valului de migranţi, relatează agenţia MTI.

''După doi ani de blocaj, Comisia de la Bruxelles a răspuns cererii guvernului ungar şi a promis rambursarea doar a 6,6 miliarde de forinţi (20 milioane de euro)'', a spus purtătorul de cuvânt al guvernului condus de Viktor Orban.

Acesta din urmă i-a solicitat în anul 2017 preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca ''în spiritul solidarităţii'' executivul comunitar să ramburseze Ungariei jumătate din cheltuielile suportate de Ungaria pentru ridicarea gardurilor la frontierele sale şi pentru alte măsuri de protecţie a graniţelor.

Guvernul ungar speră că, spre deosebire de actuala Comisie Europeană, viitoarea Comisie care îşi începe mandatul pe 1 noiembrie va avea în vedere protejarea frontierelor externe ale UE şi susţinerea statelor membre, inclusiv Ungaria, să se concentreze ''mai degrabă pe oprirea migraţiei decât pe organizarea ei'', a mai declarat purtătorul de cuvânt al premierului Viktor Orban.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană frontiere Jean-Claude Juncker migraţie patrule Serbia UE Ungaria
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H