Ungaria ia măsuri drastice. Guvernul Viktor Orban cere instituţiilor și companiilor de stat să îşi reducă consumul de energie cu 25%.

În contextul crizei energetice, Ungaria ia măsuri drastice. Guvernul Viktor Orban a cerut instituţiilor publice şi companiilor de stat să îşi diminueze consumul de gaze cu 25%.

09 sept. 2022, 14:18
Ungaria ia măsuri drastice. Guvernul Viktor Orban cere instituţiilor și companiilor de stat să îşi reducă consumul de energie cu 25%.

Guvernul maghiar a cerut instituţiilor publice şi companiilor de stat să îşi diminueze consumul de gaze cu 25% în contextul crizei energetice, potrivit Daily News Hungary.

Citește și Ungaria amenință că va bloca sancţiunile UE. Cere ca trei oligarhi ruşi să fie scoşi de pe lista neagră

Această regulă nu se aplică spitalelor şi instituţiilor de asistenţă socială.

Totodată, guvernul a anunțat că va lansa o schemă de susţinere a firmelor cu consum ridicat de energie.

Șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orbán i-a îndemnat pe consumatorii casnici să economisească gazul și electricitatea.

Gergely Gulyás a spus că Guvernul de la Budapesta va controla prețurile lemnulelor de foc, astfel încât gospodăriile să se poată aproviziona pe măsură ce se apropie iarna.

Viktor Orbán este considerat unul dintre apropiații președintelui Vladimir Putin. Acesta s-a opus de multe ori sancțiunilor impuse Rusiei, de către Uniunea Europeană, pentru invazia neprovocată a Ucrainei. Cu toate acestea, Ungaria respectă sancțiunile decise de UE.

Totodată, premierul maghiar se mai opune și unei posibile plafonări a prețului de achiziție pentru energia importată din Rusia, măsură care ar putea fi decisă vineri de Uniunea Europeană. Principalul său argument este că sancțiunile nu vor lovi Rusia, ci economiile europene, pentru că acestea vor provoca o nouă scumpire a energiei.

Citește și Ungaria a semnat cu Gazprom un acord privind livrările suplimentare. Gazul rusesc va trece prin Serbia