Ungaria impune noi reguli la graniţă pentru refugiaţii ucraineni. Sunt amprentaţi cei care nu au paşaport biometric

Cozi de amploare în vămile dintre România şi Ungaria. Totul după ce autoritățile maghiare au cerut verificări mai amanunțite pentru refugiaţii din Ucraina care le trec granița fără să aibă pașapoarte biometrice. Timpul de așteptare a ajuns la 150 de minute.

09 mart. 2022, 08:26
Ungaria impune noi reguli la graniţă pentru refugiaţii ucraineni. Sunt amprentaţi cei care nu au paşaport biometric

Refugiaţii ucraineni aşteaptă cu orele la graniţele României cu Ungaria din cauza verificărilor amănunţite făcute de vameşii maghiari. Poliţiştii maghiari amprentează fiecare cetăţean ucrainean care nu deţine paşaport biometric. Procedura durează cel puţin 10 minute pentru fiecare persoană, aşa că în punctele de trecere a frontierei s-au format cozi uriaşe.

„Derularea formalităţilor de control la intrarea pe teritoriul Ungariei, pentru cetăţenii ucraineni care nu sunt posesori de paşapoarte biometrice, necesită verificări suplimentare amănunţite”, a explicat Laura Bondar, purtător de cuvânt ITPF Oradea, citată de observatornews.ro.

Nu este prima oară când autorităţile maghiare îngreunează misiunea refugiaţilor din Ucraina care vor să ajungă în zone mai sigure din centrul şi vestul Europeni. Săptămâna trecută, au interzis accesul cetăţenilor care nu aveau paşapoarte biometrice sau viză Schengen în ţara lor. Adică pentru cei mai mulţi dintre refugiaţi. Restricţia a fost ridicată, după intervenţia ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu.