Ungaria îşi retrage sprijinul pentru candidatura lui Manfred Weber la funcţia de preşedinte a Comisiei Europene

Premierul Viktor Orban a anunţat luni că guvernul Ungariei îşi retrage sprijinul pentru candidatura conservatorului Manfred Weber la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, transmite MTI.

06 mai 2019, 18:24
Ungaria îşi retrage sprijinul pentru candidatura lui Manfred Weber la funcţia de preşedinte a Comisiei Europene

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu vicecancelarul Austriei, Heinz-Cristian Strache, Orban a fost solicitat să comenteze decizia partidului ungar de guvernământ Fidesz de a nu-l mai susţine pe Weber ca succesor al lui Jean-Claude Juncker la conducerea CE. Prim-ministrul a răspuns că guvernul de la Budapesta nu poate sprijini o candidatură pentru o persoană care nu doreşte acest lucru, potrivit Agerpres.

Orban a arătat că reprezentantul Partidului Popular European a declarat deja că nu doreşte să devină preşedinte al Comisiei Europene cu ajutorul voturilor din Ungaria. „Aceasta este o poziţie serioasă şi o încălcare a principiului de a respecta întotdeauna alegătorii”, a apreciat premierul.

Guvernul Ungariei consideră că niciunul din candidaţii la funcţia de preşedinte al CE nu este corespunzător, a spus Orban. „Căutăm un candidat potrivit”, a afirmat el în conferinţa de presă.


loading...