Ungaria redeschide terasele şi magazinele din afara Budapestei. Măştile vor fi obligatorii în transportul public

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat miercuri seara primele măsuri de relaxare, după restricţiile impuse de pandemia de coronavirus, înfăţişând o ridicare treptată a interdicţiilor.

29 apr. 2020, 18:15
Ungaria redeschide terasele şi magazinele din afara Budapestei. Măştile vor fi obligatorii în transportul public

Viktor Orban a prezentat într-o postare pe Facebook un plan de relaxare, însă a subliniat că purtarea măștilor va fi obligatorie în magazine și mijloacele de transport public, iar restricțiile de deplasare rămân în vigoare în Budapesta și în împrejurimi, urmând a fi relaxate în restul țării.

Măsurile de restricție din Ungaria vor fi evaluate o dată la două săptămâni a afirmat Viktor Orban. Premierul maghiar a mai afirmat că oamenii vor putea să își reia ritmul normal al vieții gradual, pe baza unui calendar bine stabilit, însă a făcut apel la persoanele vârstnice să dea dovadă în continuare de prudență atunci când ies din casă.

Citeşte şi Nelu Tătaru, despre al doilea val de infectare cu coronavirus: Sper să nu mai fie prins niciun spital nepregătit

Într-o primă fază, magazinele din afara Budapestei vor putea fi redeschise, fără restricții privind orarul de funcționare, a mai spus Viktor Orban. De asemenea, pot fi deschise terasele restaurantelor şi cafenelelor, dar şi plajele de la Lacul Balaton. „Celelalte detalii vor fi anunţate joi”, a transmis Viktor Orban.