UNGARIA – ROMÂNIA / Adrian Mutu: Mă simt capabil să rezist 90 de minute. Nu vârsta joacă fotbal

Adrian Mutu spune că se află în cea mai bună formă fizică înaintea meciului Ungaria - România, care se va juca vineri seara, la Budapesta, în preliminariile CM 2014. La fel ca selecţionerul Victor Piţurcă, el crede că spectacolul fotbalistic va avea însă de suferit, din cauza lipsei spectatorilor din tribune şi a gazonului prost.

21 mart. 2013, 13:44
UNGARIA – ROMÂNIA / Adrian Mutu: Mă simt capabil să rezist 90 de minute. Nu vârsta joacă fotbal

Revenit la echipa naţională, Adrian Mutu va fi cel mai probabil căpitanul tricolorilor, pe care speră să-i conducă la victorie vineri seara, în meciul de la Budapesta, din preliminariile CM 2014. Briliantul a fost prezent joi la conferinţa de presă de după antrenamentul oficial, alături de antrenorul Victor Piţurcă. În timpul discuţiei jucătorul lui Ajaccio, care în ianuarie a împlinit 34 de ani, s-a referit la forma sa fizică, dar şi la importanţa jocului cu maghiarii.

Mă simt capabil să evoluez 90 de minute, trebuie să muncim, să alergăm mult, pentru că Ungaria este o echipă cu gabarit impresionant, cu forţă fizică şi trebuie să fim la acelaşi nivel cu ei. Mă ştie toată lumea, dar nu vârsta joacă fotbal, ci important este cum te simţi. Am revenit la forma mea fizică, mai rămâne să demonstrez pe teren. Mi-aş dori să am o prestaţie foarte bună, ca echipa noastră să câştige, mai ales că este important pentru clasamentul grupei. Mi-aduc aminte de acel meci în care a revenit Hagi în naţională, contra Ungariei. L-am văzut la televizor. A fost atunci o prestaţie extraordinară a Romaniei. Mi-aş dori şi eu să am o prestaţie la fel de bună vineri şi să câştigam„, a spus Mutu, citat de DigiSport.

Referitor la faptul că la dubla cu Turcia şi Olanda a fost convocat, dar ţinut rezervă, Mutu a spus că nu a fost deloc deranjat de acest lucru şi că a fost un moment de moral pentru el. „Lucrez cu Victor Piţurcă de foarte mulţi ani, cu dânsul am lucrat cel mai mult la lot. Atunci, m-a chemat la lot chiar dacă veneam după o perioadă de inactivitate, ca un stimulent moral pentru mine. Dar, acum sunt aici pentru că merit şi nu pentru a mi se face un favor, aşa cum ar putea crede unii„, a mai spus Adrian Mutu.

La fel ca selecţionerul, el crede că din cauza lipsei spectatorilor şi a stării gazonului fotbalul va avea de suferit: „Spectacolul oricum va fi afectat. Mai rău de atât nu se poate. Sper să nu plouă, altfel va fi un spectacol în mocirlă„.

Meciul Ungaria – România, contând pentru grupa D a preliminariilor CM 2014 se va disputa vineri seara, de la ora 21.30, la Budapesta, şi va fi transmis în direct de TVR1 şi LIVE TEXT de ROMÂNIATV.NET.