România a obţinut un egal dramatic, 2-2, la Budapesta. Tricolorii rămân în cursa pentru CM 2014

Naţionala României a obţinut un punct în meciul cu Ungaria, din preliminariile CM 2014. Tricolorii au fost conduşi cu 0-1 şi 1-2, dar au revenit de fiecare dată, ultima reuşită fiind semnată de Alex Chipciu, în al doilea minut al prelungirilor.

22 mart. 2013, 06:39
România a obţinut un egal dramatic, 2-2, la Budapesta. Tricolorii rămân în cursa pentru CM 2014

Înaintea meciului Ungaria – România speram la victorie, după încheierea lor suntem bucuroşi cu egalul. Tricolorii au fost în multe rânduri depăşiţi de adversarii lor maghiari, care nu s-au arătat deloc deranjaţi de faptul că nu au avut parte de susţinerea publicului şi au zburdat pe gazonul extrem de prost al arenei Ferenc Puskas.

În schimb, jucătorii noştri au fost extrem de apatici, slăbiciunea lor fiind speculată încă din minutul 17 de Vanczak, care a reluat nestingherit cu capul în plasă, dintre fundaşii noştri centrali. A fost golul de 1-0, venit după o centare din lovitură liberă şi tot fazele fixe ne-au pus mari probleme în continuare, însă am scăpat fără gol primit.

Totuşi, ocazia primei reprize şi chiar a meciului au irosit-o tricolorii, prin Bogdan Stancu, acesta ratând cu poarta goală, din doi metri. În minutul 42 jucătorul lui Orduspor a trimis paralel cu linia porţii!!!

Paradoxal, în repriza secundă, România a jucat mai slab decât în prima parte, dar a înscris două goluri. Mutu a fost cel care a egalat la 1, în minutul 68, după ce tot el a obţinut o lovitură de la 11 metri. După nici trei minute, arbitrul Wolfgang Stark a dictat din nou penalty, de această dată pentru gazde, la un contact între Goian şi Korcsamar, însă decizia sa este contestabilă, fotbalistul maghiar fiind suspectat că a simulat. Dzsudzsák a transformat penalty-ul şi a dus scorul la 2-1, iar în următoarele 20 de minute tricolorii nu au mai fost capabili de vreo fază periculoasă.

Când nimeni nu se mai aştepta, în prelungiri, lovitura de graţie a fost dată de Alex Chipciu. În al doilea minut al prelungirilor, Alexandru Maxim a insistat la o minge în careul advers, doi fundaşi maghiari s-au încurcat unul pe celălalt, iar balonul a ricoşat la Chipciu, care l-a trimis în plasă, de la 12 metri. A fost golul care a stabilit scorul final, 2-2, iar tricolorii smulg în extremis un punct la Budapesta şi rămân pe locul 3 în grupa D a preliminariilor CM 2014, la egalitate de puncte cu Ungaria. Următorul meci al naţionalei noastre este programat marţi seara, de la ora 21.30, la Amsterdam, contra Olandei.

În celelalte partide ale grupei D, tot vineri, Andorra – Turcia 0-2 şi Olanda – Estonia 3-0.

Clasamentul grupei D, după 5 etape:

1. Olanda 15p
2. Ungaria 10p
3. România 10p
4. Turcia 6p
5. Estonia 3p
6. Andorra 0p

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+3 Finalul partidei, Ungaria – România 2-2!

Min. 90+2 Chipciu a marcat golul egalării, în ultimul minut!! Jucătorul Stelei intrat în joc cu cinci minute înainte, a marcat printr-un şut din centrul careului de 16 metri. Alexandru Maxim s-a bătut pentru minge cu doi fundaşi adverşi, balonul a ajuns la Chipciu, care l-a trimis în poartă. Ungaria – România 2-2!

Min. 90 Mutu execută peste zid o lovitură liberă de la 25 de metri, dar portarul gazdelor a prins mingea.

Min. 87 Cartonaş galben şi pentru Chiricheş. Fundaşul Stelei a făcut un fault dur, la mijlocul terenului.

Min. 86 Ultima schimbare în echipa noastră: Pintilii i-a lăsat locul în teren lui Alexandru Chipciu.

Min. 81 Tricolorii joacă slab şi nu par capabili să revină în joc. În celălalt joc al grupei, Olanda a ridicat scorul la 2-0 în disputa cu Estonia. A marcat Van Persie, în minutul 72.

Min. 78 Între timp, selecţionerul Victor Piţurcă a efectuat a doua schimbare. Raul Rusescu a intrat în locul lui Grozav.

Min. 73 Mutu şi Goian au primit câte un cartonaş galben.

Lovitura de la 11 metri acordată de arbitrul german Wolfgand Stark este extrem de controversată. Reluările tv arată că Korcsamar a simulat.

Min. 70 Arbitrul dictează penalty la un duel între Goian şi Korcsmar. Dzsudzsák transformă lovitura de la 11 metri!! Ungaria – România 2-1!

Min. 68 GOOOL România! Mutu a înscris!! Ungaria – România 1-1

Min. 67 Penalty pentru România! Mutu a fost faultat în careu!

Min. 67 Prima schimbare în naţionala noastră: Alexandru Maxim a intrat în locul lui Gabi Torje.

Min. 63 Szalay ratează cu uşurinţă şansa de a duce scorul la 2-0! Nemarcat în careul de 6 metri reia slab cu capul, pe lângă poartă!

Tot în grupa D, Olanda conduce Estonia cu 1-0, din minutul 47, prin golul lui Van Der Vaart.

Min. 60 O nouă ocazie a ungurilor! Dzsudzsák trage de la marginea careului, la colţul scurt, puţin pe lângă poarta noastră.

Min. 58 Ungurii fac prima schimbare. Szabics este înlocuit cu Varga, care joacă în Germania, la Greuther Furth.

Min. 56 Fundaşul central Chiricheş este cel mai bun jucător al nostru. În schimb, Bogdan Stancu a irosit toate mingiile care au ajuns la el.

Min. 52 Chiricheş are o nouă intervenţie excepţională, de această dată în faţa lui Szabics! Atacantul maghiar ar fi scăpat singur cu Tătăruşanu!

Min. 47 Ocazie uriaşă a ungurilor! Şutul lui Szalay este respins de Chiricheş, iar apoi tot Szalay reia, dar Tătăruşanu prinde mingea.

Min. 46 Victor Piţurcă nu a efectuat nicio schimbare în echipa noastră.

Min. 46 A început repriza a doua.

Tot în grupa D a preliminariilor CM 2014, Turcia a învins în Andorra, cu scorul de 2-0. Într-un alt meci, Olanda şi Estonia se află la egalitate la pauză, scor 0-0. Meciul se joacă la Amsterdam.

Min. 45 Finalul primei reprize. Ungaria – România 1-0.

Min. 42 Ratare MONUMENTALĂ a lui Bogdan Stancu! Jucătorul nostru a trimis paralele cu poarta din doi metri, cu poarta goală!

Min. 40 România are noroc la o acţiune a gazdelor. Defensiva noastră este depăşită de centrarea lui Dzsudzsák, dar Hajnal reia în blocajul lui Chiricheş.

Min. 37 Mutu are prima acţiune consistentă în acest meci. Se descurcă cu efort între fundaşi maghiari, însă şutează slab, din cădere, fără probleme pentru portarul Karoly.

Min. 36 Din nou probleme pentru tricolori, la fazele fixe. Szalay reia periculos cu capul, dintre cei doi fundaşi centrali ai noştri, însă balonul se duce peste poartă.

Min. 34 Bogdan Stancu iroseşte o acţiune bună de atac! Scapă singur cu portarul Kiraly, dar nu-i iese driblingul, îşi prelungeşte prea mult mingea şi o scapă în afara terenului, în aut de poartă.

Min. 33 Grozav are o execuţie pretenţioasă spre poarta lui Kiraly, dar bolta acestuia este prinsă de goalkeeper-ul maghiar.

Min. 31 Ocazie mare la poarta noastră. Szalay a şutat puţin pe lângă stâlpul din dreapta lui Tătăruşanu.

Min. 28 Al doilea şut al României pe poartă îi aparţine tot lui Pintilii. Mijlocaşul Stelei trage de la 18 metri, pe jos, dar portarul gazdelor reţine mingea.

Min. 27 O nouă fază fixă la poarta noastră este rezolvată cu bine însă de defensiva tricoloră. Centrarea lui Dzsudzsák este respinsă, iar România are şansa contraatacului.

Min. 24 Ungurii stau mai mult în terenul nostru, în pressing, iar tricolorii nu reuşesc să se mai apropie periculos de careul advers.

Min. 20 Torje are o acţiune bună pe stânga, însă şutul său trece pe lângă vinclul porţii maghiare.

Min. 18 Mutu are şansa egalării, dar este blocat în ultimul moment de portarul gazdelor Gabor Kiraly! Imediat ungurii pornesc pe contraatac şi au şansa de 2-0! Gabi Tamaş salvează poarta noastră, el respingând şutul lui Dzsudzsák!

Min. 17 Ungaria înscrie! Vanczak a reluat cu capul în plasă, din centrarea lui Hajnal. Ungaria – România 1-0!

Min. 10 Primul şut pe poartă al tricolorilor. Pintilii are o execuţie din vole, însă pe centrul porţii şi goalkeeper-ul maghiar prinde mingea.

Min. 7 Adam Pinter şutează puţin pe lângă poarta noastră, de la 25 de metri.

Min. 5 Prima acţiune a ungurilor la poarta noastră. Fundaşul central Korcsmar a trimis cu capul peste poarta noastră, din centrarea lui Dzsudzsák.

Min. 3 România obţine primul corner al partidei, însă maghiarii resping mingea în afara careului şi îndepărtează pericolul.

Min. 1 A început meciul Ungaria – România, din preliminariile CM 2014.

Componenţa formaţiilor:

Ungaria: Kiraly – Vanczak, Meszaros, Korcsmar, Kadar – Koman, Pintér, Hajnal, Dzsudzsák – Szabics – Szalai. Selecţioner: Sandor Egervari.

România: Tătăruşanu – Tamaş, Chiricheş, Goian, Şt. Radu – Bourceanu, Pintilii – Torje, Grozav, Bogdan Stancu – Mutu. Selecţioner: Victor Piţurcă.