UNGHIUL MORT al oglinzii maşinii, vinovat de mii de morţi pe şosele. Un adolescent a rezolvat această problemă VIDEO

Un adolescent a rezolvat problema unghiului mort cu un webcam şi un proiector.

18 nov. 2019, 08:12
UNGHIUL MORT al oglinzii maşinii, vinovat de mii de morţi pe şosele. Un adolescent a rezolvat această problemă VIDEO

Cu un webcam și un proiector, un adolescent american a făcut transparent stâlpul din marginea parbrizului care creează ceea ce se numește „unghiul mort”, scrie profit.ro.

Așa-zisul unghiul mort este una din cele mai vechi probleme ale automobilelor, o problemă pe care toți producătorii auto au încercat să o rezolve într-un fel sau altul, însă niciunul nu a găsit o soluție practică și universal valabilă până acum.

Citeşte şi Doi bărbaţi au murit în două accidente produse joi dimineaţă în Bucureşti

Unghiul mort este cauza multor accidente, împiedicând șoferul să se asigure corect în anumite situații la schimbarea direcției și nepermițându-i acestuia să vadă în spatele celor doi pilari care încadrează parbrizul și susțin acoperișul.

Alaina Gassler, un adolescent american, a găsit, însă, o soluția pentru această problemă, încercând să-și ajute mama care avea mari probleme din cauza unghiului mort al mașinii pe care o conducea.

Ea a montat o cameră web pe exteriorul stâlpului și un proiector la interior. Camera web filmează în afara mașinii, iar proiectorul afișează mașina la interior.

Cu adevărat ingenios este modul în care aceasta a potrivit cele două piese, astfel încât imaginea camerei web afișată de proiector să lase impresia că stâlpul este translucent și se poate vedea direct prin el. Gassler a fost premiată pentru această realizare în cadrul competiției de științe pentru elevi Broadcom Masters și a primit 25.000 de dolari.