Ungurii i-au ridicat statuie lui Steve Jobs

O statuie a fondatorului companiei Apple, Steve Jobs, a fost construită la Budapesta.

21 dec. 2011, 21:53
Ungurii i-au ridicat statuie lui Steve Jobs

Monumentul a fost construit de către sculptorul Erno Toth, careîl prezintă pe Jobs aşa cum era el în realitate, adică purtând obişnuita lui helancă, blugii şi nelipsiţii ochelari. Ceea ce este diferit de personajul real, este înălţimea. Astfel, Steve Jobs din bronz are o înălţime de 2,5 metri.
Statuia lui Steve Jobs a fost ridicată într-un parc tehnologic care găzduieşte mai multe companii din domeniul IT, anunţă AFP şi  Graphisoft, o firmă care a fost susţinută de Apple începând din 1984 şi care a decis să-i aducă un omagiu lui Jobs prin acest monument.
„Steve Jobs a reuşit să aducă tehnologia maselor: prima oară prin intermediul computerului, apoi în buzunarele noastre cu iPod-uri şi iPhone-uri”, a declarat Gabor Bojar, fondatorul Graphisoft. „Jobs a prezentat prima versiune de software ArchiCAD GRAPHISOFT în 1984, la CeBIT, în Germania (…) Ajutorul pe care ni l-a dat Apple a inclus bani şi computere într-o perioadă când Graphisoft era o companie mică şi cu resurse limitate, lucrând îngrădită într-un sistem economic şi politic pe care îl avea atunci Ungaria comunistă”, a mai spus Bojar. El este convins că „nu exista un loc mai bun” pentru a aşeza statuia lui Jobs, decât în parcul Graphisoft, pentru că „acest mediu întruchipează spiritul lui Steve Jobs”.