Unii dintre delegaţii PNL la Congres şi-au plătit cazarea din banii Primăriilor VIDEO

Delegaţii care au venit la Congresul PNL, organizat sâmbătă şi duminică în Capitală, şi-au plătit cazarea din banii Primăriilor pe care le conduc în calitate de aleşi. O echipă România TV a realizat un material cu camera ascunsă la recepţia unui hotel situat în apropierea Parlamentului, unde s-au cazat o parte dintre delegaţii PNL.

23 feb. 2013, 17:08
Unii dintre delegaţii PNL la Congres şi-au plătit cazarea din banii Primăriilor VIDEO

Un reporter România TV se dă drept membru în conducerea centrală a Partidului Naţional Liberal şi îi cere recepţionerei să-i taxeze individual pe delegaţi.

Reporter: Să le facturaţi pe numele lor! Să n-apărem cu facturi la Primării!
Recepţioneră: Majoritatea au făcut pe numele dânşilor.
Reporter: Au făcut şi pe Primării?
Recepţioneră: Au fost câteva persoane. Fiecare cum consideră.

Iniţial, angajata hotelului nu a vrut să-i numească pe cei care au cerut factură pe Primărie. Ulterior, reporterul a revenit cu un telefon şi femeia i-a dat de gol pe delegaţii PNL.

Reporter: Vă sun de la sediul central al PNL. Să-i facturaţi pe persoană fizică, să nu cumva să apară vreo primărie că plăteşte această deplasare şi cazare.

Recepţioneră: Au fost deja câteva persoane care şi-au făcut factură pe Primărie, să ştiţi! Comuna Bocşa din Sălaj, Primăria Cehu. Sunt câteva persoane care şi-au făcut pe Primărie. De exemplu, cineva şi-a făcut pe Consiliul Judeţean.

Liberalii s-au reunit sâmbătă, în cea de-a doua zi de Congres, pentru a-şi alege noua conducere.  În prima zi, vineri, delegaţii PNL au adoptat modificările la Statutul partidului.

Crin Antonescu a fost reales în funcţia de preşedinte al partidului cu 1343 de voturi „pentru” şi 44 „împotrivă”, 50 de voturi fiind declarate nule.

Primarul Sibiului Klaus Johannis a fost instalat în scaunul de prim-vicepreşedinte, iar Eduard Hellvig în cel de secretar general. Lista de vicepreşedinţi a lui Antonescu, votată de delegaţii Congresului, cuprinde nu mai puţin de 31 de vicepreşedinţi.