Unitatea 1 de la Cernavodă, reconectată la Sistemul Energetic Naţional

Publicat: Joi, 04 Mai 2017 19:21 // Actualizat: Joi, 04 Mai 2017 22:05 // Sursa: romaniatv.net

Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi reconectată vineri dimineața la Sistemul Energetic Național, a anunțat, joi, Nuclearelectrica.

"SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi resincronizată la Sistemul Energetic National în data de 5 mai 2017, ora 7:00, conform programului de oprire controlată", se arată într-un comunicat al societății remis AGERPERES.

Unitatea 1 a fost deconectată în mod controlat de la SEN în data de 2 mai 2017, ora 1:00, pentru efectuarea unor lucrări de mentenanță care, potrivit procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită. În perioada opririi controlate, au fost înlocuite componente aferente instalațiilor Unității 1, în conformitate cu graficul de activități programate.

Potrivit sursei citate, lucrările au fost efectuate în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Perioada deconectării controlate a Unității 1 de la SEN a fost corelată atât cu necesitatea realizării activităților programate de mententanță a instalațiilor, cât și cu intrarea în oprire planificată a Unității 2 CNE Cernavodă începând cu data de 6 mai 2017, pentru o perioadă estimată de 30 de zile.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Nuclearelectrica sistemul energetic national Unitatea 1 de la Cernavodă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H