Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor s-au transformat în secții ATI. Bogdan Opriţa: „O pacientă COVID a așteptat 17 zile să se elibereze un loc la ATI!”

Bogdan Oprița, medicul șef al UPU SMURD București și șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca, susţine că ​situaţia este mai rea decât în toamna trecută. În spitalele de urgență din București, pacienții COVID-19, unii dintre ei intubați sau conectați la oxigen, așteaptă cu zilele în UPU eliberarea unui loc la ATI.

07 apr. 2021, 11:55
Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor s-au transformat în secții ATI. Bogdan Opriţa: „O pacientă COVID a așteptat 17 zile să se elibereze un loc la ATI!”

Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor s-au transformat în secții ATI. Medicii sunt nevoiți să pună tărgi supranumerare pentru a îi putea ajuta pe toți, a mai spus Bogdan Oprița, într.un interviu acordat celor de la HotNews.

Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor s-au transformat în secții ATI

„Suntem în război. Doamne ferește să ajungem să avem un ventilator și doi bolnavi! În situația aceea pe cine pun la ventilator?”, a spus Bogdan Opriţa. În acest moment, pentru zona dedicată pacienților COVID-19, „avem 16 paturi. Zilnic, în Unitatea de Primiri Urgențe se rulează undeva spre 40 de pacienți și în permanență aceste paturi sunt ocupate. În funcție de momentul orar în care pacienții se prezintă, avem de-a face cu 20 de bolnavi în același timp, uneori și 23. Așadar, suntem forțați să punem tărgi supranumerare, scaune, pentru a îi putea examina, pune la oxigen pe acești oameni și așa mai departe”, a mai declarat șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Floreasca.

Medicii ATI reacționează după afirmaţiile făcute de Olivia Steer. Şocant, ce a spus vedeta despre pandemie!

Bogdan Opriţa a mai spus că unii dintre acești pacienți „vin într-o stare foarte gravă și necesită protezare respiratorie, adică să fie intubați și conectați la un aparat de ventilație mecanică sau ventilație non-invazivă, care presupune tot conectarea la un ventilator. Alții necesită oxigen în fluxuri de oxigen crescute, iar alții necesită oxigen în fluxuri cvasi-normale, adică 10-15 litri. Foarte puțini dintre acești pacienți pleacă acasă”.

Interviul integral este AICI.