Uniunea Comorelor nu mai recunoaşte independenţa Kosovo

Publicat: Miercuri, 07 Noiembrie 2018 16:43 // Actualizat: Miercuri, 07 Noiembrie 2018 16:43 // Sursa: romaniatv.net

Uniunea Comorelor şi-a revocat recunoaşterea independenţei Kosovo, declarată de aceasta unilateral, a anunţat miercuri ministrul sârb de externe, Ivica Dacic.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Belgrad împreună cu şeful diplomaţiei Comorelor, Mohamed Elamine Soeuf, Dacic a spus că aceasta este a zecea ţară care i-a trimis Serbiei o notă în care anunţă că îşi revocă recunoaşterea Kosovo, pentru a permite celor două părţi să ajungă la o soluţie politică justă, echitabilă şi de durată.

Serbia va continua să verifice lista ţărilor despre care Priştina a spus că recunosc independenţa Kosovo, a adăugat Dacic.

Referindu-se la votul asupra cererii Kosovo de a deveni membră în Interpol, Dacic a subliniat că Pristina a încercat să se ralieze acestei organizaţii nu pentru a lupta împotriva infracţionalităţii, ci pentru a demonstra că este independentă. "Dacă vreţi să fiu cinic, (voi spune că) aproape întreaga conducere a Kosovo este deja în Interpol - prin mandatele sale de arestare", a declarat el.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H