Uniunea Europeană a aprobat noul document de călătorie pentru imigranţi

Publicat: Joi, 13 Octombrie 2016 22:03 // Actualizat: Joi, 13 Octombrie 2016 22:03 // Sursa: romaniatv.net

Miniștrii de interne ai statelor membre ale Uniunii Europene, reuniți joi la Luxemburg, au dat undă verde noului model de document de călătorie menit să faciliteze repatrierea imigranților ilegali din Europa în țările lor de origine, în cadrul eforturilor de limitare a fluxului de migranți către blocul comunitar.

Securitatea și caracteristicile tehnice ale noului tip de document de identitate ''vor facilita recunoașterea de către țările terțe și vor accelera repatrierea'' persoanelor care nu au niciun drept de ședere în Uniunea Europeană, se arată de declarația miniștrilor de interne ai statelor membre.

Repatrierea migranților ilegali a devenit un element esențial al strategiei Uniunii Europene de a combate influxul de migranți, însă procesul de expulzare a fost obstrucționat de lipsa documentelor de călătorie ale migranților și de reticența țărilor lor de origine de a recunoaște documentele.

Citeşte şi Jean-Claude Juncker: Statele Uniunii Europene să respecte planul de repartizare a migranţilor

''Eforturile noastre de a-i proteja pe cei în nevoie sunt strâns legate de stabilirea unei politici credibile și eficiente privind repatrierea migranților ilegali'', a declarat comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
document de călătorie imigranţi nou document de călătorie repatriere
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H