Uniunea Europeană amână Brexitul până în 31 ianuarie 2020

Publicat: Luni, 28 Octombrie 2019 11:18 // Actualizat: Luni, 28 Octombrie 2019 12:21 // Sursa: romaniatv.net

Uniunea Europeană (UE) a amânat Brexitul la 31 ianuarie 2020, a anunţat luni preşedintele Consiliului Eurpean Donald Tusk, relatează BBC News.

Uniunea Europeană (UE) a amânat Brexitul la 31 ianuarie 2020, a anunţat luni preşedintele Consiliului Eurpean Donald Tusk, relatează BBC News.

Uniunea a aprobat o ”amânare flexibilă” ("flextension") - adică Regatul Unit va putea părăsi blocul european înainte de acest termen, în cazul în care Parlamentul britanic ratifică acordul retragerii încheiat de Bruxelles cu premierul britanic Boris Johnson.

Parlamentul britanic se pregăteşte să se pronunţe prin vot, luni, asupra unei propuneri a premierului conservator cu privire la organizarea unor alegeri anticipate la 12 decembrie.

Partidul Naţionalist Scoţian (SNP) şi Partidul Liberal Democrat (Lib-dem) propun, pe de altă parte, alegeri anticipate la 9 decembrie.

Proiectul acordului ambasadorilor Celor 27, la care BBC scrie că a avut acces, conţine angajamentul ca ”Acordul retragerii” Marii Britanii din UE să nu poată fi negociat în viitor.

Regatul Unit urma să se retragă din UE joi, la 31 octombrie, însă Boris Johnson a fost nevoit să ceară această a treia amânare a Brexitului - prevăzut iniţial la 29 martie - în baza unei legi adoptate de parlamentarii britanici în septembrie.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
"flextension" 31 ianuarie 2020 alegeri anticipate amânare Brexit brexit flexibil
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H