Uniunea Europeană consideră gruparea Hamas în continuare ca fiind o ORGANIZAŢIE TERORISTĂ

Uniunea Europeană "consideră în continuare Hamas o organizație teroristă" și va face recurs la decizia justiției europene de a retrage această mişcare de pe lista neagră a UE, a grupărilor teroriste.

17 dec. 2014, 13:49
Uniunea Europeană consideră gruparea Hamas în continuare ca fiind o ORGANIZAŢIE TERORISTĂ

Retragere „este o decizie legală și nu o decizie politică luată de guvernele UE” care „vor lua în timp măsurile corective necesare, inclusiv un eventual recurs”, a argumentat Comisia Europeană.

„Decizia legală se bazează în mod clar pe chestiuni de procedură și nu implică nicio evaluare de către Tribunalul Uniunii Europene a motivelor de fond pentru desemnarea Hamas drept o organizație teroristă”, a afirmat Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvânt a diplomației UE.

Citeşte şi Declaraţie de război: „Hamas va primi o lecţie cât de curând”

Totuşi, tribunalul european a ordonat menținerea temporară a înghețării activelor Hamas în UE decisă după înregistrarea acesteia în 2011 pe lista UE cu organizații teroriste. ‘În cazul unui recurs’, UE dispunând de două luni pentru a face acest lucru, aceste ‘măsuri restrictive rămân în vigoare’ până la decizia Curții de Justiție a UE, a reamintit oficialul european.