Uniunea Europeană forţează Serbia să adopte SANCŢIUNI împotriva Rusiei

Publicat: Joi, 20 Noiembrie 2014 09:43 // Actualizat: Joi, 20 Noiembrie 2014 09:43 // Sursa: romaniatv.net

Serbia este obligată să adopte sancţiuni la adresa Rusiei dacă doreşte să adere la Uniunea Europeană (UE), a declarat comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, în ajunul vizitei sale la Belgrad, informează agenţia de presă RIA Novosti, citată de Agerpres.

Foto: euobserver.com

'Serbia s-a obligat juridic, în cadrul negocierilor pentru aderare, să-şi pună de acord poziţia cu UE pe marginea unor probleme dificile, cum sunt şi sancţiunile la adresa Rusiei. Este foarte important şi aşteptăm de la Belgrad respectarea acestei obligaţii', a declarat Hahn, într-un interviu publicat joi în cotidianul belgrădean Vecernie Novosti.

Comisarul european a declarat că înţelege relaţiile istorice care există între Serbia şi Rusia, iar UE 'nu obligă Belgradul să facă o alegere simplă', dar Belgradul este cel care şi-a proclamat drept scop strategic aderarea la UE.

'Ţara voastră şi-a proclamat aderarea la UE drept obiectiv strategic cheie, pe care premierul Aleksandar Vucic l-a confirmat în timpul recentei vizite a preşedintelui Putin în Serbia. Aşteptăm de la reprezentanţii autorităţilor voastre să continue să-şi demonstreze apartenenţa la acest obiectiv strategic cheie de aderare la UE', a declarat comisarul european.

Citeşte şi Serbia nu îşi strică bunele relaţii cu Rusia de dragul Uniunii Europene. Se vor MENŢINE şi după aderare

Joi, 20 noiembrie, Johannes Hahn va desfăşura o vizită în Serbia, care a primit statutul de candidat oficial pentru aderarea la UE.

Potrivit RIA Novosti, marţea trecută comisarul european a făcut în faţa jurnaliştilor de la Bruxelles o declaraţie oarecum opusă, afirmând că membrii Comisiei Europene (CE) nu condiţionează mersul negocierilor privind aderarea Serbiei la UE de ralierea Belgradului la sancţiunile împotriva Rusiei.

La acea dată Hahn a subliniat că Serbia este un 'stat suveran', iar sârbii trebuie să 'decidă ei înşişi' în problema sancţiunilor la adresa Rusiei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H