Uniunea Europeană se declară PREOCUPATĂ de intensificarea luptelor în Ucraina

Uniunea Europeană este preocupată de intensificarea luptelor din estul Ucrainei şi a subliniat necesitatea respectării stricte a încetării focului, a anunţat joi Serviciul diplomatic european, informează AFP, citată de Agerpres.

02 oct. 2014, 18:13
Uniunea Europeană se declară PREOCUPATĂ de intensificarea luptelor în Ucraina

Aceste lupte au cauzat miercuri moartea tragică a mai multor civili la o şcoală din Doneţk, principalul bastion al rebelilor separatişti proruşi.

”Câteva mii de militari ucraineni au murit în luptele din ultimele săptămâni, în special din cauza bombardării continue a aeroportului din Doneţk”, a menţionat diplomaţia UE.

Uniunea Europeană a reiterat necesitatea respectării stricte a protocolului de încetare a focului încheiat la 5 septembrie şi a memorandumului de punere în aplicare de pe 20 septembrie.

Citeşte şi Tiruri de artilerie în Ucraina: Centrul oraşului Doneţk, BOMBARDAT

Centrul oraşului Doneţk a fost bombardat joi, un centru comercial fiind atins de proiectile, a informat primăria celui mai mare oraş ucrainean controlat de separatiştii proruşi.

Acest bombardament este primul care a vizat centrul oraşului Doneţk după semnarea, la 5 septembrie, la Minsk, a unui acord de încetare a focului. El are loc la o zi după bombardamentele care au ucis zece civili la periferia Doneţkului, în apropierea aeroportului controlat de armata ucraineană.