Uniunea Europeană vrea să interzică maşinile pe benzină, motorină şi GPL, până în 2025

UE ar putea interzice motoarele care consumă benzină, motorină și GPL, iar decizia ar putea intra în vigoare în anul 2025. Frans Timmermans a anunțat că va negocia productiv cu industria auto.

05 mart. 2021, 09:35
Uniunea Europeană vrea să interzică maşinile pe benzină, motorină şi GPL, până în 2025

Uniunea Europeană face eforturi din ce în ce mai mari pentru a folosi energie „verde”. Mașinile pe benzină, motorină sau GPL ar putea fi interzise până în 2025. Vor fi înlocuiți cu alți combustibili, precum hidrogenul lichid, a cărui electricitate este furnizată din surse regenerabile.

„Sistemul de transporturi pe care îl folosim acum este, probabil, cel mai ineficient și irositor de resurse, pe care ți-l poți imagina. Folosim atât de multă energie, folosim atât de mult teren pentru drumuri, pentru parcări și producem atât de multe gaze cu efect de seră.”, explică Dan Sperșing, directorul Institutului de Studii ale Transportului la Universitatea din California, conform AlephNews.

Uniunea Europeană negociază cu producătorii auto, care ar fi nevoiţi să facă schimbări majore

Frans Timmermans, care răspunde de politici climatice din Comisia Europeană, nu vrea totuși să intre în război cu producătorii. Propunerea vine în contextul creșterii conștientizării problemelor de mediu, la nivel mondial.

„Știți că industria auto începe prin a spune că este imposibil și apoi, în cele din urmă, se conformează. Nu iau acest lucru ca șablon în negocierile mele, pentru că trebuie să le ascultăm argumentele.”, a declarat Frans Timmermans.

Citeşte şi: Legătura clară între obezitate şi rata mortalităţii de Covid. 9 din 10 decese s-au produs în ţările unde majoritatea populaţiei e supraponderală